1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Alimler Birliğinden Suriye Halkına Mesaj
Alimler Birliğinden Suriye Halkına Mesaj

Alimler Birliğinden Suriye Halkına Mesaj

Müslüman Alimler Birliği, Suriye halkını sabra ve sebata; Suriye rejiminin yanında yer alan alimleri ise tövbeye çağırdı.

13 Aralık 2011 Salı 12:37A+A-

Müslüman Alimler Birliği bir bildiri yayınlayarak Suriye halkını sabra ve sebata, Suriye rejiminin yanında yer alan alimleri ise tövbe etmeye çağırdı. Bildiride Suriye rejiminin yaptığı zulümle kendisine karşı her türlü meşru direniş kapısını açtığı vurgulandı.

Ahmet Yılmaz’ın haberi:

Müslüman Alimler Birliği, Suriye halkını kurtarmak ve Nusayri Suriye Rejimi’nin işlediği suçları durdurmak için çaba gösterme çağrısında bulundu. Ordu ve polisten de Suriye halkını öldürmeleri yönünde verilen emirleri kesinlikle dinlememelerini talep etti.

Bir bildiri yayınlayan birlik, Suriye’de aylardır olanları, Humus Kenti’nin maruz kaldığı boğucu kuşatmayı, elektrik, su ve gıda gibi hayatın temel gereksinimlerinden mahrum kalmalarını derin üzüntü ve kederle takip ettiklerini açıkladı. Birlik ‘sanki rejim, güven içinde olanların korkutulması ve öldürülmesi, kutsal değerlerin çiğnenmesi ve camilerin yağmalanmasına ek olarak otuz yıl önce yaşanan Hama katliamını tekrarlamak istiyor’ ifadelerini kullandı.

Birlik, Nusayri Suriye Rejimi’nin ateist Baas Partisi prensipleri üzerine kurulu olduğunu ve hiçbir meşruiyetinin bulunmadığını, Suriye halkının oluk oluk kanını akıtıp öldürmesinin kendisine karşı koyma yolunda tüm meşru yolların kapılarını açtığını vurguladı. Bildiride ayrıca bu çatışmalarda Allah’ın rızasını isteyerek savaşan Müslümanları Allah Teala’nın katında şehit kabul ettikleri belirtilerek malını, canını ve namusunu müdafaa ederken öldürülen kimsenin şehit olduğunu işaret edildi.

Bildiride Suriyeli alimlerden ve devrim liderlerinden de –kapasitesi, etkileri ve sonuçları hesap edilemeyen bir savaşa girilmesi korkusuyla- bu rejimden kurtulmak ve halkı zulümden korumak için istişareye başvurup, artılar ve eksiler gözetilmek koşuluyla her türlü yola başvurmaları talep edildi.

Alimler tövbe etmeli

Bu suçlu rejimin yanında duran alimler de Allahu Teala’ya tövbe etmeye, hakkın yanında durmaya ve İslam halkına karşı batıl ehli Nusayrilere yardım etmemeye çağrıldı. Aksi takdirde zalimlerin arasında sayılacaklarına işaret edildi.

Birlik, mazlum Suriye halkının öldürülmesinin, kendilerine zulmedilmesinin ve tutuklanmaları yönünde verilen emirlere uymanın haram olduğunu vurgulayarak ordu ve Baas güçlerini bir Müslüman’ı öldürmek veya eziyet etmek konusunda uyardı. Bildiride bunun, Allah’ın rahmetinden ümidi kesmenin sebeplerinden biri olacağı açıklandı, bu zulümlere katılanlar hemen tövbe etmeye çağrıldı.

Birliğin bildirisinde özellikle Ulusal Konsey olmak üzere son dönemde kurulan kurumların mazlumların zaferinin sebebi olmasından, İslam bayrağını dalgalandırmasından, Suriye halkına adalet ve güvenlik getirmesinden yana duyulan umut dile getirildi. Öte yandan bildiride Şam İslami Heyeti için de sebat ve muvaffakiyet dualarına yer verildi.

Son olarak ise Suriye halkı sabır ve sebata, yolun uzunluğundan, dünyanın kendilerini yalnız bırakmasından ötürü ümidi kesmemeye davet edildi ve bu yolun tarih boyunca peygamberlerin ve salih kimselerin yolu olduğu belirtildi. Sabrın sonunun zafer ve hem dünyada hem ahrette yüksek dereceler olacağının altı çizilerek şöyle dendi: ‘Geceden sonra gündüz, sabırdan sonra zafer, zorlukla da kolaylık vardır.’

TİMETURK

HABERE YORUM KAT

2 Yorum