1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alimler Birliği Kenya’daki Saldırıyı Kınadı
Alimler Birliği Kenya’daki Saldırıyı Kınadı

Alimler Birliği Kenya’daki Saldırıyı Kınadı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

25 Eylül 2013 Çarşamba 11:29A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki saldırıyı kınayarak, İslam'ın insan canı ve malını koruma altına aldığını bildirdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreter Ali el-Karadaği imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Nairobi'deki alışveriş merkezi Westgate’e düzenlenen saldırı kınanarak, bu tür sorumsuzca davranışlarla sorunların çözülemeyeceği ve taleplerin gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

Saldırı haberlerinin birlik tarafından yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, "Can ve mala zarar vermek haramdır. Bunlar İslam'da koruma altına alınmıştır. Sadece haklı olarak yapılabilir" ifadesi kullanıldı.

İslam'da koruma altına alınmış can ve mala karşı silah kullanmanın dinin öğretilerinin dışına çıkmak ve İslam'ın getirdiği ilke ve değerleri hafife almak anlamına geldiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barışı seven, halklar arasında barış içinde yaşamayı ve milletlerarası kültürel bütünleşmeyi arzulayan tüm güçlerden; şiddet ve çatışma yanlılarının dünyada çatışmayı, şiddeti, nefret ve intikam ruhunu yaymalarına engel olmak için dünyadaki zulme uğrayan Müslümanların davalarına destek vermelerini ve davayı ciddiye almalarını talep ediyoruz."

Alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda ve 4 gün süren “rehine kurtarma” (!) operasyonlarında, 61'i sivil, 6'sı güvenlik görevlisi, 5'i eylemci olmak üzere 72 kişi ölmüş, 11'i güvenlik görevlisi 240 kişi yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum