1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Âlimler asıldı, alfabe değiştirildi” demek suç mu?
“Âlimler asıldı, alfabe değiştirildi” demek suç mu?

“Âlimler asıldı, alfabe değiştirildi” demek suç mu?

Türkiye’de Kemalizm’e yönelik en ufak eleştiri dahi susturulup linç kampanyaları başlatılıyor. Son örnek Kocaeli’den…

03 Kasım 2023 Cuma 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ali Camii'nde imamlık yapan Metin Özcan ilçeye bağlı Yeniyalı Mahallesi'ndeki bir mevlit töreninde 29 Ekim sebebiyle iyice azgınlaşan Kemalist hezeyanlara karşı uyarılarda bulundu:

“Cumhuriyetle birlikte İslam alimlerinin asılması kararları verildi. Halifelikler kalktı, medreseler kapatıldı, tekkeler kapatıldı. Alfabeler değiştirildi. Her şeyi bilen Müslüman hiçbir şey bilmez oldu. Tarihi iyi okuyun, iyi araştırın. Sevdikleri adamlar hiç de sevilecek adamlar değil. Allah bizi muhafaza etsin. Anneler siz eğitin çocuklarınızı. Çocuğu okula sokan baldırı çıplak. İlim irfan yuvası adı altında hutbeler okutuluyor. Böyle bir şey yok. Ne eğitim var, ne ilim irfan var. Ne eğitim var, ne öğretim var. Oralara çocuğunuzu bırakıp da yetişecek diye bakmayın. Belki bir makama gelir ama makamı da rüşvete ve yanlışa kullanır.”

Hiçbir şekilde hakaret, tehdit içermeyen bu sözler sadece tarihi bir takım gerçekleri hatırlatıyordu. Metin Özcan’ın tek hatası ise Türkiye gibi Kemalist terkiplerle donatılmış bir ülkede bu cümleleri kurması oldu.

Bu sözleri sebebiyle doğru düzgün hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan Metin Özcan, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı ise adaletin yerini bulmasına engel olmak istercesine bu karara itiraz etti.

İtiraz üzerine yeniden değerlendirme yapan mahkeme, Metin Özcan'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ile 'Atatürk'e hakaret' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Metin Özcan, tutuklanarak Kandıra cezaevine gönderilirken personeline sahip çıkmamaya yemin edercesine hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı Körfez İlçe Müftülüğü de hakkında idari soruşturma başlattı.

Soruşturma, gözaltı ve tutukluluk süreçleri Türkiye’deki en büyük korku objesinin varlığını hepimize hatırlatıyor. Devletin resmi ideolojisine ufacık bir eleştiri dahi Türkiye’de her türlü baskı ile karşılaşmanız için yeterli. Çok merak ediyoruz, Metin Özcan ne dedi de tutuklandı? “Âlimler asıldı, alfabe değiştirildi” demek suç mu?

HABERE YORUM KAT

12 Yorum