1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alibeyköy’de İETT Şoförleri Rehin Alındı
Alibeyköy’de İETT Şoförleri Rehin Alındı

Alibeyköy’de İETT Şoförleri Rehin Alındı

İstanbul'da Alibeyköy'de Suruç'taki saldırıyı protesto eden PKK ve sol örgütler yanlısı bir grup, İETT şoförlerinin başına silah dayayarak rehin aldı.

21 Temmuz 2015 Salı 01:16A+A-

İstanbul'da Alibeyköy güzergahında bulunan 47L İETT otobüsü ile 47E Otobüs A.Ş aracına saldıran protestocu grup, şoförleri başına silah dayayarak rehin aldı. İki aracın da polisler tarafından silahlı grubun elinden alındığı öğrenildi.

İstanbul'da sol örgüt mensubu ve PKK yanlısı gruplar akşam saatlerinde toplu taşıma araçlarına saldırdı.

Alibeyköy hattında bulunan 47L no'lu İETT otobüsüne saldıran grup, aracın şoförünü silah zoruyla rehin aldı. Şoför, grubun elinden kaçarak kurtulurken, otobüse bir süre el konulduğu öğrenildi.

Diğer Şoför Halen Rehin Olabilir

Yine aynı hatta bulunan 47E no'lu Otobüs A.Ş'ye ait araca düzenlenen diğer saldırıda ise başına silah dayandırılan şoförün ise grubun elinde rehin kaldığı öğrenildi.

Daha sonra araçları polisler tarafından geri alındı.

Polise Silahlı Saldırı

Gazi Mahallesi'nde polisle çatışan sol örgüt üyeleri polise silahlı saldırıda bulundu. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş edilmesi nedeniyle, bölgedeki polis araçlarına mermi isabet etti. Araçlardaki polis ekiplerinde herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

Sarıyer'de ise Küçük Armutlu Karakolu'na yönelik saldırı gerçekleşti.

Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki gösteri sırasında da av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu, vücutlarına saçma isabet eden iki polis hafif şekilde yaralandı. Yaralanan polisler, ayakta tedavi edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum