1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ali Şükrü Bey’in İsmini Tabeladan Kaldırdılar
Ali Şükrü Bey’in İsmini Tabeladan Kaldırdılar

Ali Şükrü Bey’in İsmini Tabeladan Kaldırdılar

Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu tarafından ilçeye kazandırılan kültür merkezine ‘Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi’ adı verilmişti. Ancak bir süre önce Ali Şükrü Bey’in ismi tabeladan silindi. 

20 Mayıs 2020 Çarşamba 21:21A+A-

MHP’li Meclis Üyesi Önder Öztürk, “Bir süre önce belediyeden bir yetkili arayıp, işletmeciye ‘bu tabelayı buradan kaldır’ demiş. Belediye Başkanı ‘benimle ilgisi yok’ diyor. İşletmeci belediyenin rızası olmadan o ismi değişemez.” dedi.

Beşikdüzü’nde önceki belediye tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan çok amaçlı Kültür Merkezine Ali Şükrü Kültür Merkezi adı verilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta tabela indirilerek Kültür Merkezinin adı “Beşikdüzü Kültür Merkezi” yapıldı. CHP’li belediyenin isteği ile gerçekleşen tabela indirme olayı büyük tartışma başlattı.

Belediye yönetimi, “ilgimiz yok” dese de belediyeye rağmen işletmecinin o ismi indiremeyeceği biliniyor. Konuyu MHP’li belediye meclis üyesi Önder Öztürk ile konuştuk. Öztürk, şu açıklamalarda bulundu:  Ali Şükrü Bey’in Beşikdüzülü olması, mezarının Boztepe’de olması bizim için gurur kaynağı. Atatürk’ün 1. Meclisinde görev almış, kurtuluş savaşına katılmış bir milletvekilimiz. 2015 yılında Beşikdüzü’nde yap-işlet-devret modeliyle bir kültür merkezi yapıldı. Arsasını belediye verdi. Belediyenin malı ama işletmecisi var. Bir süre önce tahminen 6-7 ay önce işletmeciye belediyenin bir personeli telefon açarak “Bu tabelayı buradan kaldır” demiş. Yani, kendi yaptırdığı işten kaçıyor. İşletmeci de yazıyı kaldırmak zorunda kalmış. Belediyeyi kimse karşısına alamaz. Bu tesis bölgedeki en büyük tesislerden bir tanesi. Duyduğum kadarıyla belediye başkanı da biraz çelişkili konuşmaya başladı. Belediye başkanı sanıyorum “Ben kaldırmadım. İşletmeci kendi kaldırdı” demek istiyor. Yani, kendi yaptırdığı işten kaçıyor. İşletmeci de biraz çekingen ve belediyeyi de karşısına almak istemiyor. Bir işletmeci bunu kafasına göre oradan kaldıramaz. Belediyenin isteği olmadan kaldırmışsa belediye demeli ki, “Bunu benden bilecekler bu tabelayı yerine as”. Biz bunu bekliyoruz. Beşikdüzülü Ali Şükrü Bey’in isminin orada yaşatılmasını istiyoruz. Ali Şükrü Bey’in manevi mirası bir yana Sayın Cumhurbaşkanımızın özel önem verdiği bir şahsiyet olduğunu biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan teleferik için geldiği zaman Beşikdüzü’nde bir miting yaptı. O mitingin konuşmasına “Ali Şükrü Bey’in memleketi Beşikdüzü’nde olmaktan büyük gurur duyuyorum.” sözleriyle başladı. Kaldı ki işletmeci, belediyenin rızası olmadan bunu kaldıramaz. Kaldırmışsa belediye bunun buraya yazılmasını yeniden sağlamalıdır. CHP’li bir belediye olsa da hükümetten her türlü desteği almaktadır. Belediye yönetimi, personeline 4 aydır maaş ve ikramiye veremedi. Belediye işçileri kaymakamlığa gitti ve fakir fukara fonundan yardım istedi. Bu kadar bir çıkmaza girdi. Yatırımcıya “Tasını, toprağını buradan al git” diyerek kovalıyor. Hükümet her türlü desteği veriyor. Daha yeni 3 basit arsa karşılığı 3 milyon lira nakit aldı. Bunların karşılığı bu ihanet olamaz. Artık bu ideolojik saplantıları bırakmalıdır.

Kaynak: Günebakış

HABERE YORUM KAT

1 Yorum