1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Başladı
Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Başladı

Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Başladı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından, Gezi Parkı eylemlerinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz hakkındaki dava yeniden başladı.

18 Nisan 2016 Pazartesi 12:35A+A-

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki Gezi Parkı eyleminde darp edilerek hayatını kaybetmesiyle ilgili dava, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden başladı. Yerel mahkeme öncelikle Yargıtay kararına oybirliğiyle uydu.

Baba Şahap Korkmaz, "Bütün duruşmalarda kasten adam öldürmekten müebbet ceza isteniyordu sanıklara. Ta ki son duruşmaya kadar. Son duruşmada olay tamamen değişti ve adam yaralamaktan ceza verildi, iyi halden indirime gidildi. Bunun iyi hali neresi? Adam öldürmenin cezası bu mu olmalı? Türkiye'de adaletle ilgili olanlar, baştan ayağa kadar eğer adam öldürmenin cezası buysa demek ki ne adalet var, ne kanun var, ne hak var, ne insan hakkı var" dedi.

Yerel mahkemenin aldığı kararı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Şubat ayında kararı usûl yönünden bozmuştu. Daire, sanık polis memurlarının tahliye taleplerini de reddetmişti.

Kararlar neydi?

Yerel mahkeme, kararında, Mevlüt Saldoğan'ı kasten insan öldürme suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmış, ceza 10 yıl 10 aya indirilmişti.

Tutuksuz yargılanan sanık polis Yalçın Akbulut da 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ceza 10 yıl hapse indirilerek tutuklanmıştı. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezalar 1/6 indirimle 6 yıl 8'er ay hapis olarak belirlenmiş, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Sanık Ebubekir Harlar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, yarı yarıya indirimle cezası önce 4 yıl, 1/6 indirimle de 3 yıl 4 ay hapse indirilmiş ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verilmişti.

Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin'in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmişti.

Davanın gerekçeli kararında, 'sanıklar ile maktul arasında öldürmeyi gerektirir bir husumet bulunmadığı ve sanıkların öldürme kastlarının olmadığı' ifade edilmişti.

Kaynak: DHA ve AA

HABERE YORUM KAT