1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ali Erbaş'ın Sapkınlığı Eleştiren Sözleri Alman Siyasileri de Kızdırmış!
Ali Erbaş'ın Sapkınlığı Eleştiren Sözleri Alman Siyasileri de Kızdırmış!

Ali Erbaş'ın Sapkınlığı Eleştiren Sözleri Alman Siyasileri de Kızdırmış!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hutbede eşcinsel sapkınlık ve zinayla ilgili sarf ettiği sözler Alman siyasilerin de zoruna gitmiş.

29 Nisan 2020 Çarşamba 13:34A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbede eşcinsel sapkınlık ve zinayla ilgili sarf ettiği sözler malum çevrelerin tepkisini çekmişti.

Diyanet İşleri Başkanının eşcinsel sapkınlara yönelik sözlerine bir tepki de Alman siyasilerden geldi.

Erbaş hutbesinde, "Ey insanlar. İslam, zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullanmıştı.

Die Welt gazetesine demeç veren farklı partilerden Alman siyasetçiler Ali Erbaş'ın açıklamalarını eleştirdi.

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı  Sosyal Demokrat Partili Michael Roth, Erbaş'ın açıklamalarının Türkiye'deki homoseksüel azınlık için durumun "halen çok zor ve hatta tehlikeli" olduğunu tekrar gösterdiğini söyledi.

FDP'li Konstantin Kuhle "Homofobi otoriter bir devlet anlayışına sahip insanlara aittir" ifadelerini kullanarak bu tür ifadelerin salgın hastalıkla mücadeleye zarar verdiğini öne sürdü.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) imamları için tehditvari konuşan Hıristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu iç politika sözcüsü Mathias Middelberg "Almanya'daki dini temsilcilerden buradaki özgürlük ve tolerans temel değerlerine uymalarını bekliyoruz" diyerek Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) imamları için de bunun geçerli olduğunu kaydetti. ''Middelberg güven kaybı yaşayan DİTİB'in bu güveni geri kazanması gerekiyor,'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum