1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ali Erbaş dua edince laiklik sevdalıları hüzne gark oluyor!
Ali Erbaş dua edince laiklik sevdalıları hüzne gark oluyor!

Ali Erbaş dua edince laiklik sevdalıları hüzne gark oluyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mustafa Kemal’in isteğiyle kurulduğunu iddia edenler; camileri işgal etmeyi marifet bilirken, Kemalist odaklar da geçmiş olayları günümüzde yaşanmış gibi sunmaya başladı.

08 Eylül 2021 Çarşamba 19:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, inanç ikinci planda kalmasın sözleri nedeniyle Kemalist vesayetçilerin yeniden hedef tahtasına oturdu. Diyaneti de hedef alan seküler yaşamın fedaileri 2019’da bir işgüzarın “camiye astığı Mustafa Kemal ve Türkiye Bayrağı” ile ilgili Diyaneti karalayan haberleri dolaşıma sokmaya başladılar.

Vesayetçiler, 2019 yılında “Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle İncirlik Camisine, cami derneği başkanı tarafından 30 Ağustos nedeniyle asılan Mustafa Kemal posterinin müftülük tarafından kaldırılmak istendiği iddiaları tartışma yarattı” başlıklı haberde kaynağı doğrulanamayan ve içeriği oldukça şüpheli bilgiler yer alan bu ilginç haberi yeniden gündem etmeye çalıştılar.

Camilerde resim olmayacağını bilen ancak zır cahillikte ‘Nirvana’yı arzulayan vesayetçilerin; Diyanet İşleri’ni yıpratma amaçlı olarak geçmişe dönük haberleri, bugünlerde yaşanıyormuş gibi sunmaları ahlaki yoksunluğu yeniden açığa çıkarırken, vesayete de selam çakmanın bir imkanı olarak değerlendirildi.  

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Aksaray Üniversitesi’nde organize edilen 18. İmam Hatipliler Kurultayı’ndaki konuşmasında: “İnanç insan ile Allah arasında olsun, ticarete, siyasete, yargıya yansımasın' diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar!” demişti.

Gerçekten de Türkiye’nin laiklikten bihaber laikleri öyle bir yaygara kopardılar ki; “Laiklik elden gidiyor” narasına sarılmakta gecikmediler.

Yine 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile birlikte dua etmesi tartışma konusu edilmiş ve “Duanın laik yargı ile ne işi var” sözleri sarf edilmişti.

Ali Erbaş ve beraberindekilerin dua edişleri esnasında çekilen görüntülerin ardından medyada: "Yargının ruhuna Fatiha okunmuş gibi bir görüntü oluştu" söylemleri yaygınlık kazanmış ve Diyanet’e yönelik öfke patlaması yaşanmıştı.

Laik medya ve güruhu derinden sarsan duasında Ali Erbaş, “Bu eserin açılışını besmeleyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve mübarek eyle Allah’ım, bereketli eyle Allah’ım” demişti.

Diyanet’e ve dindarların yaşam alanına müdahaleyi marifet bilen, kendilerinde uygarlığın esamisi okunmayan tipler, “Medeniyeti size biz öğreteceğiz” nobranlığını yeniden hortlatırken İslam’a ve Müslümanlara ne zaman saygı duymayı öğrenecekler merak ediyoruz!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum