1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Alevi Örgütlerin Talebi: “Mescidsiz Bilim, Başörtüsüz Öğrenci”
Alevi Örgütlerin Talebi: “Mescidsiz Bilim, Başörtüsüz Öğrenci”

Alevi Örgütlerin Talebi: “Mescidsiz Bilim, Başörtüsüz Öğrenci”

“Mescit değil laboratuar istiyoruz" ve “9 yaşında türbanlı 13 yaşında çocuk gelin olmayacağım". “Mescidsiz bilim, başörtüsüz öğrenci” korku ütopyasına tutkunluk ancak bu kadar özlü ifade edilirdi.

05 Şubat 2015 Perşembe 02:09A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

CHP yönetimi geçen hafta bütün CHP’li belediyelerin Şubat ayında yapılacak ilk meclis toplantısında Alevi toplumuna ait cemevlerini ibadethane statüsünde tanıması yönünde bir tavsiye kararı almıştı. CHP adına alınan kararı açıklayan Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, cemevlerinin gider, bakım ve onarım masraflarının CHP’li belediyelerce karşılanacağını beyan etmişti.

Maltepe ve Didim belediyeleri CHP Genel Merkezi tarafından alınan “cemevlerine ibadethane statüsü tanıma” ve “giderlerini bütçeden karşılama” kararı derhal uygulamaya geçirdi. 5393 Sayılı Kanun’un ilgili bendi 'belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak' hükmüne dayanak gösteriliyor.

Bütün Belediyeler Özerklik İsterse!

CHP belli ki, “devletin atamadığı adımı atmak” istiyor. Bu sebeple Alevilerin inanç ve ibadetlerini önkoşulsuz olarak gerçekleştirebilmesi adına cemevlerine ibadethane statüsü tanıma kararını hem devletin laik niteliğine hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin cemevlerini ibadet yeri kabul eden kararına dayandırılıyor. İlaveten bu karar Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Cemal Özdamar ile birlikte kamuoyuna deklare ediliyor.

Yazının Devamı >>>

 

Etiketler : , ,