1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alevi Örgüt: “Türkiye İle Savaşacağız!”
Alevi Örgüt: “Türkiye İle Savaşacağız!”

Alevi Örgüt: “Türkiye İle Savaşacağız!”

Mihraç Ural'dan yardım isteyen Genç Aleviler Harekatı isimli örgüt Türkiye ile sonuna kadar savaşacaklarını duyurdu.

11 Eylül 2013 Çarşamba 19:58A+A-

Suriye'de 120 bin masum insanı katleden rejime silahlı destek veren Nusayri (Alevi) liderlerden Mihraç Ural'dan yardım isteyen Genç Aleviler Harekatı (GAH) isimli örgüt Türkiye ile sonuna kadar savaşacaklarını duyurdu. Esed rejimine destek olan ve Reyhanlı katliamını organize eden Mihraç Ural PKK'yı destekledikleri gibi Alevi örgütü de tüm imkanlarıyla destekleyeceklerini açıkladı.

Mihraç Ural'ın konuşması Türkiye'de yeni eylemlerinin habercisi olarak yorumlanıyor. Incanews analistleri, olayın Türkiye'de yeni bir saldırı dalgasına neden olabileceğini ve Alevi merkezli bir isyan hazırlığı olduğu yönünde görüş bildiriyorlar. 

Gezi Parkı eylemlerinde öldürülen kişilerin tümünün Alevi olması ve olayların genellikle Alevi yoğunluklu bölgelerde meydana gelmesi de Türkiye'de Esed ve İran tarafından desteklenen Alevi örgütlerinin kanlı planlar hazırladıkları yorumlarına neden oluyor. 

Bilindiği gibi Gezi Parkı eylemlerine ABD ve İngiltere'nin yanında en büyük desteği İran ve Esed rejimi vermiş Esed rejimine yakınlığıyla bilinen Şadi Esvad Taksim'de zafer işareti yapmıştı. Alevi yoğunluklu elemanlara sahip DHKPC örgütünün müzik grubu da Suriye'de konser vermişti. 

ABD ve İngiltere'nin Suriye konusunda ters düştükleri Türkiye'ye karşı Türkiye Alevileri, Caferiler, İran ve Suriye rejimi ile ortak hareket ettikleri düşünülüyor. Caferi lider Selahattin Gündüz geçtiğimiz günlerde Ergenekon zanlılarına Hz. Hüseyin benzetmesi yapmış, Esed rejimine açık desteğini ilan etmişti.

(incanews)

 

HABERE YORUM KAT