1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alevî Dernekleri "Oruç Tutmayana Dayak" İddiasını Tekzip Etti
Alevî Dernekleri "Oruç Tutmayana Dayak" İddiasını Tekzip Etti

Alevî Dernekleri "Oruç Tutmayana Dayak" İddiasını Tekzip Etti

Alevî ailenin oruç tutmadığı için dayak yediği iddiası yalanlandı. Bursa'daki Dersim ve Alevî dernekleri de yaptıkları açıklamada iddiayı yalanladılar.

16 Temmuz 2015 Perşembe 12:28A+A-

"Oruç tutmadığı için dayak yedi." haberleri Türkiye için artık bir klasik. Ramazan'ın bitmesine iki gün kala yine böyle asılsız bir iddia ortaya atıldı.

BirGün, SoL vb. haberin sahih olup olmamasını değil, yalnızca işe yarar olup olmamasını(!) önemseyen habercilerin haberine göre, Bursa'nın Kestel ilçesinde Alevî bir aile oruç tutmadığı için dayak yemişti. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de bu haberi sosyal meyda üzerinden yayarak provokasyon çıkarmaya kalkışmıştı. Haber yalanlandı ve aslında ne olduğu ortaya çıktı.

eren_erdem_alevi_aile_dayak_yedi_yalani.jpg

Olayın Aslı Şu Şekilde:

Kestel'de oturan Nurgül ve Daimi Gül çifti, çocukları 10 yaşındaki Murat ile birlikte dün saat 19.00 sıralarında Ahmet Vefik Paşa Mahallesi'nde bulunan Kent Parkı'na gitti. Daimi Gül, dondurma isteyen oğluna para verdi. Çocuk da parkta Şentürk Kırdudu'nun işlettiği büfeye giderek dondurma almak istedi. Bu sırada tezgâhta bulunan Şentürk Kırdudu'nun oğlu Can Kırdudu, dondurma isteyen Murat Gül'e işinin olduğunu söyleyerek bir süre beklemesini istedi.

Bunun üzerine anne ve babasının yanına dönen Murat Gül, kendisine dondurma verilmediğini söyleyince buna sinirlenen Nurgül Gül büfeye gidip Can Kırdudu ile tartıştı. Bu sırada işyerine gelen Daimi Gül de çocuğa tokat attı.

Başına Kürekle Vurmuşlar

Daha sonra işyerinden ayrılan Gül çifti yürüyerek evlerine giderken, olayı öğrenince arkalarından gelen Şentürk Kırdudu ile yanında bulunan ve adı öğrenilemeyen arkadaşının saldırısına uğradı. Yaşanan kavgada yaralanan Gül çifti Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafasına kürek ile vurulan Daimi Gül yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

50 Kişi Büfeye Saldırdı

Olayı öğrenen Gül çiftinin yakınları, saat 22.00 sıralarında Kent Parkı'na gelerek Şentürk Kırdudu'ya ait büfeyi taşladı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grubu polis dağıttı. Şentürk Kırdudu gözaltına alınırken, kavgada Daimi Gül'ün kafasına kürek ile vuran ve adı açıklanmayan şüpheli ise aranıyor.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer: "Kavga çocuklar yüzünden çıktı. Sosyal medyada yer aldığı gibi oruç tutulup tutulmaması nedeniyle değil. Bunu, yaralanan Nurgül Gül de söylüyor." dedi.

Bursa Dersimliler Derneği Başkanı Hediye Zengin, Bursa Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Ali Öztürk ve Bursa Alevî Kültür Dernekleri Başkanı Hüseyin Kalkan konuyla alâkalı bir video yayınladı:

HABERE YORUM KAT