1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Alevi Ailelerden Deyrezzor Tepkisi
Alevi Ailelerden Deyrezzor Tepkisi

Alevi Ailelerden Deyrezzor Tepkisi

Daha önce Tabka askeri üssünün düşmesinin ardından yaşanan görüntülerin Deyrezzor’da da tekrarlanmasından korkan Aleviler rejimi protesto etti.

11 Aralık 2014 Perşembe 18:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Deyrezzor askeri havaalanı çevresinde rejim güçleriyle IŞİD arasında çatışmalar 4 gündür yoğunlaşmış durumda. Havaalanının düşmesi ile çocuklarının Tabka’da yaşanan manzarayla karşılaşacağından korkan Alevi aileler yakınlarının akibetleri hakkında bilgi edinmek için Masyaf’ta protesto eylemi yaptılar.

Alevi nüfusun yoğün olduğu Hama’ya bağlı Masyaf’ta aileler Deyrezzor havaalanının IŞİD’in eline geçme ihtimali nedeniyle tedirgin ve tepkililer.

Daha önce Tabka’da çok sayıda rejim askeri öldürülmüş ve akıbetleri hakkında ailelerine hiçbir bilgi verilmemişti. Çocuklarının akibetlerini IŞİD’in yayınladığı videolardan öğrenen ailelerin öfkesi ilk kez yaşanan rejime karşı Alevi tepkisinin ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

Görgü şahitleri Masyaf’ta sloganlarla protesto eylemi yapan topluluğu rejim güçlerinin havaya ateş açarak durdurmaya çalıştığını, buna rağmen gerilimin sürdüğünü bildirdiler.

Bu arada IŞİD’in yoğun operasyonlarına sahne olan Deyrezzor’da Esed güçlerinin klorin gazı kullanarak IŞİD’i püskürtmeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında.  

Zaman el-Vasl’dan çeviren: Hasan Soylu

HABERE YORUM KAT

1 Yorum