1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alçakça Bir Dezenformasyon Daha
Alçakça Bir Dezenformasyon Daha

Alçakça Bir Dezenformasyon Daha

Daha önce Tunuslu kadınların Suriye'ye gidip muhaliflere 'seks cihadı' hizmeti sunduğunu iddia eden bazı basın kaynakları şimdi de Arabistanlı 15 yaşında bir kızın 1000 muhalifle bu tür bir ilişkiye girdiğine dair iğrenç bir dezenformasyona imza attı.

05 Nisan 2014 Cumartesi 15:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün Milliyet, F5Haber, Gazeteport, Rusya'nın Sesi gibi haber sitelerinde Azeri 'Faktxeber' sitesine dayandırılarak yapılan haberde Suudi Arabistanlı Ayşe Al Bakri isimli 15 yaşında bir kızın Suriye'ye giderek 1000 muhalifle 'seks cihadı' altında birlikte olduğu ve hamile kalarak ülkesine döndüğü gibi iğrenç bir iddia yer aldı. Bu sitelerin haberi "Seks Cihad’ının 15 yaşındaki rekortmeni", "Seks cihadına katıldı 1000 militanla oldu" gibi başlıklarla vermesi olayın iğrençliği daha da artırdı.

Azeri sitenin de bilgiyi Mısırlı kaynaklardan aldığı ifade edilen haberin doğruluğunu kanıtlayacak bir bilgi yer almazken bir de Al Bakri'nin Nusret Cephesi Lideri'nden hamile olabileceğini öne sürüldü. Haberde yer alan çirkin iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Ayrıca haberde Nusra liderinin İsrailli yetkililerle yaptığı gizli görüşmeye Al Bakri'yi de götürdüğü ve Al Bakri'nin bu planları ifşa ettiği gibi temelsiz bir iddia da yer aldı.

Bu iddiaların yanında Ayşa Al Bakri'nin 'Cihadçıların' Suriye'de galip gelemeyeceğini, Suriye'de kaçmaya başladıklarını, naaşların çöplerde olduğunu söylediği bilgisi de verildi.

Daha önce bu tarz iddiaların birkaç çarşaflı kadın fotoğrafı ile birlikte Tunuslu kadınlar hakkında da uydurulduğunu ve nasıl çürütüldüğünü aşağıdaki linklerden görebilirsiniz.

Tunuslu Kadından İğrenç İftiraya Cevap

Tunuslu Kadınlarla İlgili İddiaların Ardında Ne Var?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum