1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Albayrak: "Böyle Kırmızı Çizginin Allah Belasını Versin"
Albayrak: Böyle Kırmızı Çizginin Allah Belasını Versin

Albayrak: "Böyle Kırmızı Çizginin Allah Belasını Versin"

Hakan Albayrak, bugünkü yazısında, İran'ın Esed'e verdiği destek ve Patriotları gündeme aldı.

23 Ocak 2013 Çarşamba 13:28A+A-

Hakan Albayrak, bugün kaleme aldığı yazısında İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti'nin Esed hakkındaki açıklamasını ve Türkiye'ye getirilen Patriot füze sistemlerini konu aldı. İran'ın tavrının halkın istekleri ile bağdaşmadığını ve direniş hattı söyleminin geçerli olmadığını ifade eden Albayrak, Patriotların da yanlış lanse edildiğini söyledi.

Gelen bir miktar füze ve 250 teknisyenle Suriye'nin işgal edilebileceğinin bağdaşmadığını belirten Albayrak, zaten Batı'nın tüm söylemlerinin Suriye'deki Esed rejimini destekler nitelikte olduğunun altını çizdi.

***

Böyle Kırmızıçizginin Allah Belâsını Versin!

Hakan Albayrak  / Star
 

Bir internet sitesinde Ali Hamaney için “Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi” demişler. Bu hesaba göre Ümmet-i Muhammed’in tamamı İranlı veya İrancı, Esed rejiminin katiller sürüsü mustazaf (ezilen), ekmek kuyruğunda beklerken bombalanan Suriyeli kadınlar ve çocuklar ise müstekbir (ezen) olmuş oluyor.

Biz kendisine İran devletinin başı diyelim. İran’da seçilmiş cumhurbaşkanı ve meclis “rehberlik makamı” nezdinde zurnanın son deliği kadar bile itibar sahibi olmadığına ve ilk sözü de son sözü de daima Hamaney söylediğine göre, devletin bizzat kendisi desek de olur.

Bir de “Ümmetin Dışişleri Bakanı” hikâyesi vardı. 1981’den 1997’ye kadar İran’ın dışişleri bakanlığını yapan Ali Ekber Velayeti için öyle derlerdi bir dergimizde. O zamanlar böyle şeylere gülüp geçerdim, şimdi ağzımı açıp gözümü yummamak için kendimi zor tutuyorum.

Neyse...

Velayeti şimdi Hamaney’in dış politika danışmanı. Bu sıfatla verdiği saçma sapan bir beyanatta Beşşar Esed’ı Suriye’nin meşru cumhurbaşkanı olarak tanımlamış, İsrail’e karşı oluşturulan direniş hattının kopmaması için Esed’in iktidarda kalması gerektiğini söylemiş, Esed’i sonuna kadar desteklemeye kararlı olduklarını vurgulamış ve ‘Esed bizim kırmızı çizgimizdir’ demiş. Sonra da ‘Fakat’ demiş ‘Suriye halkının tercih hakkını gözardı ettiğimiz manasına gelmiyor bu.’ Ya hangi manaya geliyor? Sizin kafanız mı karışık yoksa bizimle kafa mı yapıyorsunuz?’Esed ille de iktidarda kalacak, bu uğurda SONUNA KADAR mücadele edeceğiz’ diyorsanız, Suriye halkının tercihine zerre kadar kıymet vermiyorsunuz işte.

Dikkat buyurun: İsrail’e karşı oluşturulan direniş hattını koruyacak bir lider demiyorlar, ille de Esed diyorlar. Prensip meselesi değil ahbap-çavuş meselesi. Bizim oğlan Esed! Diktatör evladımız bizim! Canımız cânîmiz!

Böyle kırmızı çizginin Allah belâsını versin.

Patriot meselesi

Beşşar Esed rejiminin Türkiye’ye bir intikam saldırısı düzenlemesi ihtimaline karşı bir tedbir olarak NATO’dan Patriot füze savunma sistemi isteyen hükümet, Rus ve Çin emperyalizminin gölgesinde İrancılık ve Beşşarcılık yapan çevreler tarafından emperyalist işbirlikçisi olmakla suçlanıyor. Komik tabii.

Batı’nın iki adet Patriot sistemi ve 250 Hollandalı Patriot teknisyeni ile Suriye’yi işgal edeceğini düşünebilecek kadar aklını peynir ekmekle yemiş kimse olamaz. Kaldı ki Batı’dan gelen bütün mesajlar Esed rejimine karşı bir askeri müdahalenin söz konusu olmadığı yönünde. Sahadaki silahlı devrim gruplarında ağırlığı İslamcılar teşkil ettiği müddetçe böyle bir şey düşünülemez zaten. Mali’de İslamcılara karşı askeri operasyon için çabucak seferber olan Batılıların Suriye’de yaşanan faciaya iki senedir seyirci kalmaları bize bir şey söylüyor olmalı. Şöyle bir şey: Suriye’ye bir Batı’nın askeri bir müdahalesi olacaksa, o müdahale Esed’e karşı değil İslamcı devrim birliklerine karşı olacaktır.

Patriot meselesine dönelim. Hükümet elbette psikopat Esed rejimine karşı mümkün olan bütün tedbirleri alacaktır. Almazsa, bugün Patriot üzerinden hükümeti hırpalamaya çalışanların yarın Esed mevzilerinden Suriye’ye -Allah korusun- füzeler fırlatıldığı takdirde “Niye almadın?” diye hükümetin yakasına yapışacaklarından hiç şüphem yok.

Türkiye’nin Amerikan savunma sitemlerine muhtaç olması ve NATO’dan yardım istemek zorunda kalması utanç verici mi? Evet, utanç verici. Bu utançtan kurtulmak için yerli savunma sanayiini alabildiğine geliştirmeye ve NATO’ya duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracak bir bölgesel entegrasyonu gerçekleştirmeye, Dicle-Fırat havzasından başlayarak bütün Ortadoğu’yu kapsayacak bir güvenlik alanını oluşturmaya bakalım.

Batı’ya bağımlılıktan tamamen kurtulmanın ve emperyalistlerin bölgemizdeki fitne-fesat imparatorluğunu yıkmanın başka yolu yok.      

Neşeli İmam Hatipliler

Bu yakıcı meselelerden sonra biraz da Ayşe Albayrak’ın güler yüzlü İmam-Hatip belgeselini konuşalım.

15 yaşındaki yönetmenimiz Ayşe’nin 10 dakikalık belgeseli “Neşeli İmam Hatipliler”, youtube’da vizyona girdi. 1978 yapımı “Fırat’ın Cinleri” filmiyle sinema tarihine geçen yönetmen Korhan Yurtsever, belgeseli izledikten sonra Ayşe’yi arayıp “Bu yaşımda ön yargımı yıkmayı başardın, aşk olsun sana Ayşe” dedi...

Youtube’un arama kısmına “Neşeli İmam Hatipliler” yazınca çıkıyor. Bu makaleyi internetten okuyanlar için direkt link de vereyim:

http://www.youtube.com/watch?v=nd4RyAlmno4

Hayırlı seyirler.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum