1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Al Jazeera'den Sedat Peker haberine düzeltme
Al Jazeera'den Sedat Peker haberine düzeltme

Al Jazeera'den Sedat Peker haberine düzeltme

Erdoğan’ın Katar ziyaretini haberleştiren ve bölgedeki gelişmeleri ele alan Katar menşeili Al Jazeera haber ajansı "Sedat Peker’in BAE’de gözaltına alındığını ve Türkiye’ye iade edilebileceğini" yazdığı haberini doğrulatamadığı için düzeltti.

06 Aralık 2021 Pazartesi 16:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Uzun bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu bilinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den haber alınamıyordu. Avukatının da ulaşamadığı Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde gözaltına alındığı iddia edildi.

Katar merkezli yayın organı Al Jazeera haberin Türkiye'de sansasyon etkisi göstermesi üzerine haberinde düzeltmeye başvurdu. 

Al Jazeera düzeltme metninde, "Peker'in BAE yetkileri tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor" ifadelerinin haberden çıkardı ve "Bu cümle haberden çıkarıldı zira Al Jazeera bu haberleri doğrulatamadı" ifadelerini kullandı.

Al Jazeera'nin yeni haber metninde, "Dubai'de sürgünden yayınladığı sansasyonel internet videoları üst düzey Türk yetkililer hakkında skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş mafya lideri Sedat Peker de sustu ve uzun zamandır iadesini talep eden Türkiye'ye geri verilebilir" denildi.

 

Düzeltmeden önceki haber metnimiz

Katar devleti tarafından desteklenen Al Jazeera haber ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti ile ilgili yaptığı haberinde organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in BAE tarafından gözaltına alındığını yazdı. Al Jazeera ayrıca Peker’in Türkiye iade edilebileceğini ifade etti.

BAE ile Türkiye son dönemde ilişkilerinin olumlu yönde seyrettiği aktarılırken, BAE’de rehin tutulan iş insanı Mehmet Ali Öztürk serbest bırakılmış ve Türkiye’ye dört yıl aradan sonra geri dönebilmişti. BAE’ye kaçtığı bilinen suç örgütü lideri Sedat Peker’den de bu süreçte haber alınamamıştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı videolu paylaşımlar ile İçişleri Bakanı, milletvekilleri, siyasiler ve gazeteciler ile ilgili ilginç aktarımlarda bulunan Peker’in sosyal medya hesaplarını kullanmasına kısıtlama getirildiği biliniyordu. Peker’in avukatı da müvekkilinden bir haftadır haber alamadığını basına açıklamıştı.

Al Jazeera haber ajansı da BAE ile Türkiye’nin ilişkilerinin yeniden başlaması ile beraber Sedat Peker’in tutuklanıp Türkiye’ye iade edilebileceğini yazdı.

Al Jazeera, BAE ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdiği haberinde, “İki ülke arasındaki ilişkilerin ısındığına dair başka işaretler de var. Suriye'deki "terör" gruplarını finanse etmek suçlamasıyla 2018'den beri BAE'de tutuklu bulunan Türk iş adamı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakılarak Türkiye'ye döndü. Dubai'deki sürgününden yayınladığı sansasyonel internet videolarında üst düzey Türk yetkililere yönelik skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş bir Türk mafya babası Sedat Peker'in de BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye'ye iade edilebileceği bildirildi.” diye yazdı.

Al Jazeera Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu ziyaretlerinin devam edeceğini aktararak, “Erdoğan Şubat ayında BAE'yi ziyaret edecek. Ayrıca son haftalarda Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan ile yakınlaşma planlıyor...” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT