1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Akşener ve CHP çok çirkin bir müsamere oynarken suçüstü yakalandılar!
Akşener ve CHP çok çirkin bir müsamere oynarken suçüstü yakalandılar!

Akşener ve CHP çok çirkin bir müsamere oynarken suçüstü yakalandılar!

Meral Akşener, Hatay’da esnaf ile konuşurken yaşanan bir hadise Türkiye’de muhalefetin halini gözler önüne seriyor!

01 Haziran 2021 Salı 12:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de siyaset holigan mantığı ile icra edilen bir şey. “Ya bizdensin ya onlardan!” yaklaşımı iktidar ve muhalefet için temel saik haline gelmiş durumda. Bu noktada muhalefetin durumunun ezelden beri çok daha olumsuz bir gidişata sahip olduğunu söylemek mümkün!

AK Parti iktidara ilk geldiği yıllarda diyalog ortamını hâkim kılmak için çaba sarf etti. Ancak CHP başta olmak üzere muhalefet asılsız iddialarla, hakaretlerle iktidarı hedef aldı. Yıllar boyunca devam eden bu durum iktidarı destekleyen kitleler nezdinde muhalefetin sözünü ehemmiyetsiz hale getirdi. Şimdi muhalefet partileri önemli hususlara dikkat çekseler bile ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ yaklaşımının hakim olduğunu söylemek mümkün. Bunun anlaşılabilir olduğunu söylemekle birlikte her olay için doğru yaklaşımı sağlayacağını ifade etmek çok iddialı bir yaklaşım olur!

Tüm bunları aklımızın bir ucunda tutarak muhalefetin içler acısı halini gösteren bir hadise paylaşmak istiyoruz. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay’da esnafı ziyaret ediyor. Siyasilerin hepsinin yaptıkları bu ziyaretler biraz dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılan aslında bir yaraya merhem olmayan gezilerdir. Neyse işin o kısmı çok önemli olmamakla birlikte Akşener’in ziyaretinde esnaftan birisi ekonomik durumları hakkında özellikle olumsuz ifadeler kullanmıyor.

Haline vaktine şükreden esnafın amiyane tabirle yanında biten bir başka kişi ortalığı karıştırıyor. İlk başta sanki dükkan çalışanı bir esnafmış gibi konuşan bu kişinin daha sonrasında öyle olmadığı anlaşılıyor. Esnaf edasıyla söze giren şahıs başlıyor yakınmaya: “30 yaşındayım, susturulmaktan bıktım, artık konuşmak istiyorum” diyen şahsın CHP Gençlik Kollarına mensup olduğu anlaşılıyor.

Dükkan sahibi basın mensuplarına yaptığı açıklamada "kendisinin de şaşkın olduğunu ve yapılan hareketin yakışık olmadığını" dile getiriyor. Esnaf görünümlü CHP’limiz ise kimliğini ibraz etmek durumunda kalıyor. Olay bununla da sınırlı değil...

Sözcü başta olmak üzere sol-Kemalistler yayın organları hemen olayın üstüne atlıyorlar. Hadisenin gerçekliğini araştırmayan gazeteciler mesleklerinin itibarını da namusları gibi beş paralık ettiklerinin farkında değiller! Olaya balıklama atlayan yayın organlarından T24 ise daha sonrasında haberi kaldırdı.

3-159.jpg

2-220.jpg

basliksiz-048.jpg

Hulasası Türkiye’nin muhalefet ihtiyacı hala geçerliliğini koruyor! Adaletten uzak düşmanlaştıran bir bakış açısıyla olaylara yaklaşan kesimlerin memleketin sorunlarına çözüm olmayacağı da aşikar. Aynı durum iktidar içinde geçerli tabi ki…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum