1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aklınızdan zorunuz mu var?
Aklınızdan zorunuz mu var?

Aklınızdan zorunuz mu var?

Suriyelilerin bayramlaşmaya gitmesi bütün ülkenin gündeminde!

26 Nisan 2022 Salı 14:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye medya ve siyaset eliyle çok kirli bir düzleme hapsedildi. Artık ırkçılık gündelik hayatın bir parçası haline geldi. Buna sebep olan siyasetçiler ve gazeteciler sebep oldukları şeyin farkında bile değiller!

Suriyeli mültecileri bayramlaşma için gerçekleştirdikleri ziyaretler mülteci karşıtlarının en fazla gündem ettiği konulardan birisi. İktidarın ittifak ortağı MHP’nin bu konudaki unutulmaz katkılarını atlamamak lazım!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bayramda ülkesine dönenlerin Türkiye’ye geri kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu sözler üzerine iyice alevlenen tartışma mülteci karşıtlarının söylem zeminini oluşturuyor.

"Giden kabul edilmesin" diyenlere karşı hükümet adım atarak bayramda kimsenin bayramlaşma için gönderilmeyeceğini açıkladı. Irkçıların koparttıkları yaygaraya karşı tavizkâr tutum almak mantıklı değildi oysa. Neticede bu da ırkçıları tatmin etmedi...

Medyada bu meseleyi en başından beri fütursuzca gündem eden Fatih Altaylı, Suriyelilerin gitmesinin değil dönmesinin engellenmesi gerektiğini bakın nasıl dile getiriyor:

"UNHCR bu kişilerin ülkelerine gidiyor olmalarının, bir gün olası bir geri dönüşe açık kapı bırakmak olduğunu ve bunu engellememek gerektiğini bilime ve tecrübeye dayalı olarak söylüyor ama Türkiye’yi yönetenler tam tersini yapıyor. Ve milletin talebinin de tam tersine dönüşü engelleyeceğine, gidişi engelliyor. Bu saçma sapan kararın tek bir gerekçesi olabilir. Suriyelilerin ülkelerine dönmesi istenmiyor. İktidarımız Suriyelileri seviyor, Türkiye’nin Suriyeleşmesinden, Araplaşmasından çok memnun. Anlaşılan 3 hatta 4 çocuk talimatı yerine getirilmeyince oluşan açığı Suriyelilerle kapatmayı planlıyorlar. Üstelik bir de Arap olarak. Daha ne isterler ki!" 

Araplık üzerinden İslam ile hesaplaşmak Türkiye’de sekülerlerin en bilindik özelliği. Şu cümlelerdeki Arap kelimesini siyahi yapsanız tartışmada ABD’de geçiyor olsa beyaz ırkçısı birisi konuşuyor sanırsınız! Bir tek Klu Klux Klan misali kafasına çuval geçirip at üstünde Suriyeli avına çıkmadığı kalan Altaylı artık kamuoyunu aydınlatmalı! Araplar sana ne yaptı?

"Kültürümüzü bozuyorlar" zırvalarını dile getirecekseniz haberiniz olsun kimse yemez bunları. Açık açık Araplık veya Arapça üzerinden İslam’la sorununuz olduğunu dile getirin olsun bitsin! İktidar bayramlaşmaya izin verse sorun haline getiriliyor. Engellese ırkçılar yine rahatsız. İktidarın en büyük hatası ırkçıların yaygarasına karşı taviz göstermesidir. Aklından zoru olanın sözüne itimat edersen kimseye yaranamazsın!

HABERE YORUM KAT