1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Akit bir türlü anlamamış!
Akit bir türlü anlamamış!

Akit bir türlü anlamamış!

Akit gazetesi, Kemalist fanatizmi eleştireyim derken herkesi Mustafa Kemal'in ardında hizaya sokma yanlışına düşüyor.

18 Ekim 2021 Pazartesi 13:06A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul 1 Nolu Baro seçimlerini kazanan Mehmet Durakoğlu ideolojik olarak durduğu yerin gereği olarak olsa gerek seçildikten hemen sonra rakiplerini hedef gösterdi. Kemalist resmi ideolojinin otoriter öğretisinden güç alan Durakoğlu seçim “zaferini” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla kutladı.

Akit gazetesi ise baro seçimleri hakkında hazırladığı haberde oldukça problemli bir dil kullanıyor. Durakoğlu’nun ideolojik tutumunu ve tavrını eleştireyim derken herkesi Kemalist teamüllerin bir parçası olarak tanımlama hatasına düşen Akit ister istemez Durakoğlu ve benzerlerinin ekmeğine yağ sürüyor.

“Mehmet Durakoğlu savaştan çıkmış gibi konuştu! Sen Mustafa Kemal'in askerisin de diğerleri Yunan askeri mi?” başlığını taşıyan haberin kurduğu mantıkta “Yunan’a” karşıtlık üzerinden herkes Mustafa Kemal’in ardından hizaya sokulmuş oluyor!

İşin özünde “Mustafa Kemal’in askeri olmak” ötekileştirmenin ve ideolojik zorbalığın paydaşı olmak anlamına gelmektedir. Durakoğlu da "Mustafa Kemal'in askeri" şeklinde kendisini tanımlayarak sorunun temel kaynağı olduğunu kanıtlıyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum