1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akil Adamlar Heyeti İmralı'ya Gidebilir
Akil Adamlar Heyeti İmralı'ya Gidebilir

Akil Adamlar Heyeti İmralı'ya Gidebilir

Öcalan'ın daha önce talep ettiği basın mensupları ve 'akil adamlar' heyetiyle görüşme talebinin hükümet tarafından yerine getirileceği belirtiliyor.

14 Kasım 2013 Perşembe 11:23A+A-

Abdullah Öcalan'ın "Çözüm Süreci" kapsamında atılmasını isteği adımlar arasında yer alan, "İmralı görüşmelerinin basın mensupları ve akil adamları kapsayacak şekilde genişletilmesi" talebini gündeme alındığı belirtiliyor.

Hürriyet'in iddiasına göre, "Çözüm Süreci" kapsamında hafta sonu Diyarbakır'da Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi ağırlamaya hazırlanan Başbakan Erdoğan, ilgili Bakan ve danışmanlarıyla Öcalan'ın isteklerini geçtiğimiz günlerde ele aldı. İlk bilgilere göre toplantıda, "Hemen olmamakla birlikte, Öcalan'ın açıklamalarına pararel olarak Kandil'den de tansiyon düşürücü değerlendirmelerin gelmesi şartına bağlı olarak İmralı'ya Öcalan'ın istediği heyetler gidebilir" ön kararı alındı.

Hükümetin Kandil'den beklediği değerlendirmenin işaretini ise Önder'in HDP Milletvekili olarak katıldığı görüşmede Öcalan verdi. Öcalan heyetle, "Hükümete 4 ay opsiyon tanıdım" bilgisini paylaştı. Öcalan'dan yerel seçim dönemini de kapsayan "Dört ay" opsiyonu alan hükümetin Kandil'den de benzer bir açıklama beklediği; kulislere yansıyan bilgilere göre benzer açıklamanın "Tansiyon düşürücü" olarak nitelendirileceği belirtiliyor.

Bu bağlamda Öcalan'la son görüşmeyi yapan BDP-HDP heyetinin bugünlerde Kandil'de yapacağı temaslar önem kazanıyor. Öte yandan Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesindeki gelişmelerin Hükümeti rahatsız etmeyecek boyuta çekilmesinin de şartlardan biri olduğu kulislere yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

İçlerinde Akil İnsanlar Komisyonları'nda görev alan bazı isimlerin de yer aldığı "Çözüm Süreci ve Diyalog Platformu" Ankara'da ikinci toplantısını dün düzenledi. İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşmeyi de talep eden platformun Genel Koordinatörü Tarık Çelenk üçüncü toplantılarını gelecek hafta başında Diyarbakır'da yapacakları bilgisini verdi.

 

HABERE YORUM KAT