1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Akif Beki'den Kılıçdaroğlu'nda keramet arama çabası
Akif Beki'den Kılıçdaroğlu'nda keramet arama çabası

Akif Beki'den Kılıçdaroğlu'nda keramet arama çabası

Karar Gazetesi Yazarı Beki, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının bile ekonomiye iyi geldiğini iddia etti.

09 Mart 2023 Perşembe 18:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Karar Gazetesi dört koldan altılı koalisyon ekibini parlatmaya çabalarken Akif Beki de rastgele yorumladığı ekonomik verilerle Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüceltmeye gayret göstermiş.

Bugün yayımlanan yazısında Beki Kılıçdaroğlu'nun aday oluşunun dahi Türkiye ekonomisine iyi geldiğini öne sürdü.

Beki'nin iddiasına göre bu hafta başında Türkiye'nin CDS risk primi Kılıçdaroğlu'nun aday olmasıyla bir anda düştü.

Risk primi, bir borcun ödenip ödenmeyeceği konusunda bir kıstastır, risk priminiz arttıkçe borcun sigorta maaliyeti yükselir.

Türkiye'nin CDS risk primi beş yıllık tahviller için Şubat ayı başında depremden önce 507 seviyesinde iken depremle birlikte 580 seviyesine kadar yaklaştı. 22 Şubat tarihinde gördüğü son birkaç ayın zirvesinden beri ise düşüş trendinde idi, yani prim yaklaşık olarak 15 gündür sürekli düşüyor.

Bu arada prim Eylül ayında 780, Temmuz ayında 900'ün üzerinde idi. Yani zaten risk primleri bu yıl ciddi şekilde düşmüştü.

Akif Beki'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na keramet arama çabasıyla bırakmıyor meseleyi. Kılıçdaroğlu'nun tensipleriyle bir gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı vaat edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da güzellemeler dizmekten geri durmuyor.

Beki buyuruyor ki Ekrem bey Abdulhamid'in yadigarı Hamidiye Su firması üzerinden deprem bölgesine 100 tır su yolladı.

Oysa birkaç gün önce Hamidiye Su'yun sosyal medya üzerinden depremzedeler için su sattığı ortaya çıkmıştı. Yani İBB 100 tır su bağışlamamış tırlarca su satmıştı.

Şahısların ve bütçesi dar derneklerin bile onlarca tır suyu depremzedelere yolladığı bir ortamda İBB'nin hem su hem de diğer türlü bağışlar toplayarak yaptığı ürün gönderimlerini büyük bir başarı gibi göstermeye çalışmak sadece komik duruyor.

Düne kadar hükümete dönük olumlamalar yapan gazete ve gazeteciler ışık hızında yandaş etiketi yiyordu, şu sıra adayları kurtarıcı gibi ortaya atanlar hakkında ne demek icap eder acaba?

HABERE YORUM KAT

7 Yorum