1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Akhisar'da Cuntanın İdam Kararları Protesto Edildi
Akhisar'da Cuntanın İdam Kararları Protesto Edildi

Akhisar'da Cuntanın İdam Kararları Protesto Edildi

Akhisar Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eylem Yeni Camii önünde ikindi namazı sonrası gerçekleşti.

30 Nisan 2014 Çarşamba 22:06A+A-

Akhisar Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu (Ensar Vakfı, AGD, Özgür-Der, Eğitim Bir-Sen) tarafından düzenlenen eylem Yeni Camii önünde ikindi namazı sonrası gerçekleşti. Akhisar Özgür-Der’den Aziz Karaboğa'nın yöneticilik yaptığı eylemde ilk konuşmayı Eğitim Bir-Sen adına Süleyman Erdem yaptı. Erdem, konuşmasında darbeci Mısır cuntasının yaptığı haksızlıklara karşı İhvanın yanında olduğumuzu belirtti. AGD adına söz alan Hasan Öz, ümmet bilinciyle Mısırlı Müslüman kardeşlerimize sahip çıktığımızın altını çizdi. Platform adına basın açıklamasını Ömer Sayın okudu.

Eylemde “İki Celsede 529 İdam: Sisi’nin Zulmü, Dünyanın Utancı!”, “Cuntanın İdam Kararları İslami Direnişi Yıldıramaz!”, “İşte Mısır’da Darbe Hukuku: 529 İdam!”, “İslami Hareket Engellenemez!”, “529 İdamı Durdurun!” yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Eylem boyunca “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı”, “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!'', ''Uyan Diren Özgürleş!'', ''İslami Hareket Engellenemez!''  şeklinde sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi.

akhisar-misir-20140430-01.jpg

akhisar-misir-20140430-02.jpg

akhisar-misir-20140430-03.jpg

akhisar-misir-20140430-04.jpg

akhisar-misir-20140430-05.jpg

Eylemde okunan basın açıklaması:

Firavunların zulmüne boyun eğmeyen şehadet âşıklarına bin selam olsun!

Geçen yıl yapılan darbenin ardından Mısır’ın umudu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve cesur arkadaşlarına yönelik baskı, zulüm ve kıyımlar sınır tanımıyor. Bütün dünyanın bildiği gibi diktatör Sisi ve işbirlikçilerinin kurduğu karanlık rejimin mahkemeleri geçtiğimiz günlerde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluğa imza atarak 529 kardeşimize idam cezası vermişti. Bugün de 529 sanığın idam cezasına çarptırıldığı davada dosyayı karara bağlayan mahkeme, 37 kişi hakkında verilen idamı onayladı, 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi.

Öte yandan aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 683 kardeşimiz hakkında da yeni idam kararları verildi.

Biz bugün burada, yapılan bu zulme seyirci kalmadığımızı haykırarak Müslüman kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için toplandık. Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu haksız yargılamaların hiçbir meşru tarafı yoktur. Seçimle işbaşına gelen meşru yönetimin darbeyle devrilmesinin uluslararası hukukla bağdaşmadığını herkes bilmektedir. Buna rağmen başta BM sessiz kalarak ikiyüzlülüğünü ilan etmiş ve yapılan bu hukuksuzluğun destekçisi konumuna düşmüştür. Aynı şekilde ABD ve AB gibi sözüm ona sözde demokrasi havarisi olan devletler de yapılan bu zulme destek olmuşlardır.

Müslümanların söz konusu olduğu bütün coğrafyalarda ABD ve diğer işbirlikçileri sağır pozisyonuna düşmekte ve bizatihi Müslümanlara yönelik yapılan zulmün destekçisi olmaktadırlar. Bunu hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız.

İman edenlerin dostunun sadece Allah olduğunu bilerek siyasi duruşumuzu Rabbimizin istediği şekilde sürdürmeye devam edeceğimizi bütün dünyaya haykırarak, bugün olduğu gibi yarın da mazlumların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu rabbimizin bize yüklediği şahitlik vazifesidir. Müslüman hiçbir zaman zulme sessiz kalamaz.

İnşallah buradan yükselen sesler zalimlerin yüreklerine korku salmaya devam edecektir. Ve biz inanıyoruz ki geçici dünya hayatında izzetlice direnmek ve şehadete ulaşmak iman edenler için en büyük şereftir. Tabi ki kafirler bunu anlamayacak kadar zavallı oldukları için geçici makamları ve dünyevi imkanları tercih etmişlerdir. Biz, Rabbimizin “üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız, üstün olan sizlersiniz” buyruğuna teslim olarak onurlu bir yaşamın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz.

Rabbimiz!

Diyar-ı İslamın  bu zorluk günlerinde hepimize yardım et. Ayaklarımızı hak üzere sabit kıl, bizleri dünyada senin taraftarlarından olma izzetiyle, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verme ve sonsuz cennete kavuşma nimetleriyle nimetlendir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT