1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akdoğan: Örgüt Panikatak Geçiriyor
Akdoğan: Örgüt Panikatak Geçiriyor

Akdoğan: Örgüt Panikatak Geçiriyor

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Anlaşılan çözüm korkusu bacayı sarmıştır. Örgüt panikatak geçiriyor" dedi.

26 Ekim 2014 Pazar 14:08A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Adana İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, dün yaşanan olayda hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

"Bu büyük bir alçaklık, korkaklıktır. Sivil giyinimli, silahı olmayan insanların gidip kafasına kurşun sıkmak, bu korkaklığın, alçaklığın en büyüğüdür" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu şiddetle telin ediyorum bu anlayışı. Anlaşılan çözüm korkusu bacayı sarmıştır. Örgüt panikatak geçiriyor. Hükümet son derece kararlı ve neticeye ulaşacak diye şu anda provokatörler devreye girmiş durumda ve oyunu bozmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki biz bu provokatörlere de onların ipini elinde tutanlara da sonuna kadar hesap sormasını çok iyi biliriz ve devlet onları kimsenin yanına koymayacak. O Mehmetçiği orada şehit edenlerden devlet bunun hesabını soracak. Bundan sonra kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Çözüm süreci var diye kamu güvenliğinden, kamu düzeninden kesinlikle taviz verilmeyecek. Çözüm süreci var diye onların hakaretlerine sessiz kalınmayacak. Çözüm süreci var diye yol kesmelere, adam kaçırmalara, makine yakmalara müsamaha gösterilmeyecek. Çözüm süreci var diye bunu suistimal eden, pasiflik üretenler de bunlardan da ayrıca hesap soracağız. Devlet burada kararlıdır. En temel zemin güvenliğin tesis edilmesidir. Bu olmadıktan sonra hiçbir şeyi hiç kimseyle konuşmayız. Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Bu yaşananlar kimseyi korkutmasın, umudunu kırmasın, kimse öz güvenini kaybetmesin. Bölgede umutları yeşerten, öz güveni geri getiren AK Parti iktidarıdır. Bunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye teröre, şiddete, teslim olacak ülke değildir. Şu anda tüm mazlumların, mağdurların umududur Türkiye. Bölgede büyük bir çalkantı var. İç savaş yaşanan ülkeler var."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum