1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akdeniz Ünv. Çağdaşları(!) Mescite Karşı Çıktı
Akdeniz Ünv. Çağdaşları(!) Mescite Karşı Çıktı

Akdeniz Ünv. Çağdaşları(!) Mescite Karşı Çıktı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda ''mescit'' yapılacağını belirten bir grup öğretim elemanı ve öğrenci eylem yaptı.

27 Aralık 2012 Perşembe 19:38A+A-

Akdeniz Üniversitesi Morfoloji Binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Belek, Morfoloji Binası'nda mescit açılacağına ilişkin bilgi aldıklarını, bu bilginin yöneticileri tarafından da doğrulandığını söyledi.

Mescit yapımının inanç özgürlüğüyle açıklanamayacağını savunan Belek, üniversitelerin aydınlanma yeri olduğunu ve dini yönetime karşı verilen mücadelenin sembolü olduğunu ifade etti.

Kimsenin inançlarına ve bu inancı nasıl yerine getirdiğine karışılmaması gerektiğini anlatan Belek, üniversitenin içine cami ve mescitler yapılmasının bazı projelerin somut göstergesi olduğunu ileri sürdü.

Morfoloji binasına mescit açılmasının, üniversitenin bilimle herhangi bir bağlantısının kalmadığının göstergesi olduğunu iddia eden Belek, yakında tüm bölümlerin içine birer mescit yapılabileceğini kaydetti.

Fakültede öğrenim gören öğrencilerin farklı eksiklikleri bulunduğunu, binadaki derslik ve laboratuvarlar kapasitelerinin yetersiz olduğuna öne süren Belek, ''Kütüphane çok yetersiz. Öğrencilerin ders saatleri dışında çalışabileceği mekanlar sınırlı. Öğretim üyelerinin kullanacakları deney ve laboratuvar yok. Mescit yapılması planlanan odayı laboratuvar yapmak için başvurduk, ancak cevap alamadık'' dedi.

Öğretim elemanları ve öğrenciler, basın açıklamasının ardından bir süre slogan atıp dağıldı.(AA) 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum