1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akçakale’deki Olayın Perde Arkası Aralandı
Akçakale’deki Olayın Perde Arkası Aralandı

Akçakale’deki Olayın Perde Arkası Aralandı

Akçakale sınır kapısında bir polisin hayatını kaybettiği olaya sığınmacıların değil, kaçakçılarının neden olduğu belirlendi.

05 Mayıs 2013 Pazar 23:17A+A-

Şanlıurfa'da Akçakale Sınır Kapısı'nda yaşanan ve bir polisin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ile Başbakanlık AFAD'ın hazırladığı bilgi notlarında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Başbakanlık ile de paylaşılan notlara göre olayları çıkaranların Suriyeli sığınmacılar değil, elektronik malzeme kaçakçıları olduğu belirtildi. Kaçakçıların da Suriye vatandaşı olmadıkları kaydedildi.

SABAH gazetesinde yer alan habere göre Elektronik malzeme kaçakçıları, sığınmacı gibi davranarak, ellerinde paketlerle Akçakale Sınır Kapısı'ndaki gümrüğe gelip Türkiye'ye girmek istedi. Kalabalık sayıdaki kaçakçı grubu üstlerinin aranmasına karşı çıkarak, topluca giriş yapmaya çalıştı. Güvenlik güçleri gelen kişilerin sığınmacı değil kaçakçı olduğunu anlayınca girişleri kapattı. Bunun üzerine kaçakçılar gümrük muhafaza memurlarına saldırdı. 

PROVOKASYON ENDİŞESİ 

Kaçakçıların daha önce de sınır kapılarından giriş yapmaya çalıştığı ancak her defasında yakayı ele verdiği öğrenildi.

Yetkililer ilk kez kaçakçıların olay çıkardığını ve ateş açıldığını belirterek, aralarında El Muhaberat ajanlarının da olabileceği şüphesine dikkat çekildi.

Esed rejiminin sınırda olay çıkartarak Suriyeli sığınmacıların aleyhinde negatif algı oluşturmaya çalıştığı değerlendiriliyor.

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, yaşanan olayın Türkiye'nin politikasında herhangi bir değişikliğe neden olmayacağını söyledi. Buna göre Türkiye'nin Suriyelilere yönelik uyguladığı açık kapı politikasına devam edilecek.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum