1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti'den HAS Parti'ye Bütünleşme Daveti
AK Partiden HAS Partiye Bütünleşme Daveti

AK Parti'den HAS Parti'ye Bütünleşme Daveti

Bugün Başbakan Erdoğan ile görüşen HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş birleşme konusunda açıklama yapacak.

12 Temmuz 2012 Perşembe 17:13A+A-

HAS Parti Geneş Başkanı Numan Kurtulmuş kendisine, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti ile HAS Parti'nin birşmesi yönünde bir teklif sunduğunu ve bu teklifin değerlendirileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüştü. Sonucu merakla beklenen görüşme yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş görüşmenin çıkışında ayrıntıları basın mensuplarıyla paylaştı.

"Sayın Başbakan'ın daveti üzerine burada bulunuyorum" diyen Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın, HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi yönünde bir teklif sunduğunu belirtti.

Kurtulmuş,"Sayın Başbakan, bir güç birliği yapılması gerekliliğine vurgu yaptı. Bize bugün resmen bu teklif edilmiş oldu" dedi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakanımızın bizim HAS Parti'nin ile AK Parti ile bütünleşmesi davetini teklifini aldık. Karşılıklı olarak konu ile ilgili görüşlerimizi paylaştık. Bu çerçevede kendisi konuyu partisinin merkez karar yürütme kuruluna götüreceğini, Türkiye'nin yeniden inşası konusunda bir güç birliği, birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini belirttiler. Biz de benzer şekilde bu konu ile ilgili daveti kendi kurullarımıza, bizim partimizdeki adı ile genel idare kurulumuza götüreceğiz. Dolayısıyla resmen bu anlamda bir teklif çağrı yapılmış oldu. Biz de partimizin kararı, kanaati oluştukça bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Bir kere daha şunu belirtmek isterim ki bizim derdimiz ne Numan Kurtulmuş olarak ne da HAS Partili arkadaşlar olarak hiçbirimizin makam beklentisi yoktur. Böyle olmadığını bütün Türkiye'de biliyor. Ancak yeni dönemde yeni süreçlerde Türkiye'nin inşası için bizim de baştan beri söylediğimiz prensipler çerçevesinde bir birleşme, bütünleşme olabilir mi? Bu teklifi partimizin yetkili kurullarına götüreceğiz, yönetiminde müzakere edeceğiz ve konuyu şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız."

Geçtiğimiz Dakikalarda HAS Parti MYK'da bu teklif görüşülürken konuya ilişkin açıklama yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT