1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti'de Süleyman Soylu tartışması
AK Parti'de Süleyman Soylu tartışması

AK Parti'de Süleyman Soylu tartışması

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MKYK Üyesi Metin Külünk'ün de aralarında bulunduğu bazı isimlere yönelik iddiaları ile ilgili Meclis zemininde araştırma veya soruşturma komisyonu kurulmasına kapılar kapatıldı.

10 Haziran 2021 Perşembe 12:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Süleyman Soylu'nun katıldığı televizyon programlarında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AK Parti içerisinde gerginliğe sebep oldu.

Aralarında emniyet teşkilatında görev yapmış isimlerin de bulunduğu 15 civarında milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, videoların yayınlanmasından yaklaşık üç hafta sonra grup toplantısında yaptığı konuşmayla sahip çıkmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü grup toplantısında da: "FETÖ'den PKK'ya organize suç örgütlerine kadar tüm yeminli millet düşmanlarının iftiralarını Meclis kürsüsüne taşımakta ısrar edenleri gördükçe ülkemiz adına üzülüyoruz. Biz ülkemize ve milletimize dair her meseleyi tüm taraflarıyla kamuoyu önünde oturur, konuşur, tartışır, değerlendiririz. Ama bunu asla terör örgütleriyle veya suç örgütleri mensupları üzerinden yapmayız. Onlarla kaybedecek vaktimiz yok" diyerek Meclisin bu konulara dahil edilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yargıyı adres olarak göstermiş iddia ve iftiraların yargı yoluyla halledilmesini salık vermişti.

BBC Türkçe’nin edindiği bilgiye göre, aralarında Soylu'dan önce İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü yapmış isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili, Soylu'nun açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı parti yönetimine bizzat iletti.

Söz konusu milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri, ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

Habertürk televizyonunda katıldığı programdan sonraki günlerde yapılan toplantıda milletvekilleri, Soylu'nun "kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını" ifade ettikleri belirtildi. 

Yine İçişleri Bakanı Soylu, organize suç örgütü liderinin kendisi aleyhindeki konuşmalarına cevap verirken bürokrasi içerisindeki güç mücadelesi ve kavgaları dışarıya yansıtmış ve bir siyasinin 10.000 dolar rüşvet aldığını iddia etmiş, ismin kim olduğunu ise savcılara söyleyeceğini belirtmişti. 

Milletvekillerinin, "gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın" dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum