1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti'de Doğu CHP, Batı MHP Diyor
AK Parti'de Doğu CHP, Batı MHP Diyor

AK Parti'de Doğu CHP, Batı MHP Diyor

7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından yeni hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor. Yapılan görüşmeler sonunda Batı bölgelerindeki MHP tercihinin yerini Doğu bölgelerinde CHP alıyor.

13 Haziran 2015 Cumartesi 13:02A+A-

7 Haziran seçimlerinin ardından teşkilatlarla istişare toplantıları gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon seçenekleri konusunda AK Parti olarak bütün koalisyon seçeneklerini deneyeceklerini, bir sonuç alınamazsa erken seçime gidileceği mesajını verdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre seçimden sonra il başkanları, belediye başkanları, illerin gençlik ve kadın kolları ile bir araya gelen Davutoğlu, teşkilatın koalisyona ilişkin görüşlerini aldı.

Kulislere yansıyan bilgiye göre batı illerindeki teşkilatların MHP ile daha rahat uyumun sağlanacağı belirterek MHP'li koalisyona daha sıcak baktıklarını dile getirildi. Özellikle Kürt nüfusunun ağırlıklı olduğu Doğu ve Güneydoğu illerindeki teşkilatlar ise olası bir MHP koalisyonunda Çözüm Süreci'nin sona ermesi endişesi taşıdıklarını ayrıca böyle bir koalisyonda var olan AK Parti oylarının dibe vuracağını belirterek AK Parti- MHP koalisyonu konusunda olumsuz görüş bildirdi. Buradaki teşkilatların ağırlıklı görüşü ise Çözüm Süreci de dikkate alınarak olası bir AK Parti-CHP koalisyonu.

OYLAR NEDEN DÜŞTÜ

İstişarelerde teşkilatlar bazı illerde yaşanan büyük oy düşüşünün nedenlerine ilişkin Davutoğlu'na bilgi verdi. Oy düşüşünde birinci sırada yanlış aday tercihi yer aldı. İkinci sırada ise Genel Merkez ile iller arasında yaşanan koordinasyon sorunu yer alırken, bazı illerde milletvekili adaylarının yeterince çalışmaması oy düşüşünde bir başka neden olarak gösterildi.

TEŞKİLATTA REVİZYON

Davutoğlu, teşkilatlardan özgüvenlerini yüksek tutmalarını istedi. Davutoğlu'nun 81 ilden gelen raporlar doğrultusunda teşkilatlarda revizyona gidebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum