1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti muhaliflerinin özlediği medya-iktidar ilişkisi farklı mıymış?
AK Parti muhaliflerinin özlediği medya-iktidar ilişkisi farklı mıymış?

AK Parti muhaliflerinin özlediği medya-iktidar ilişkisi farklı mıymış?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 37 “gazeteciyle” birlikte İtalya seyahati gerçekleştirmesi ne anlama geliyor?

23 Mayıs 2024 Perşembe 16:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de devletin imkânlarıyla gerçekleştirilen harcamaların mahiyeti her zaman tartışma konusu oluyor. Muhalefetin iktidara yönelik eleştirilerinin merkezinde yer alan bu konu son olarak ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 37 “gazeteciyle” birlikte gerçekleştirdiği İtalya seyahati ile gündem oldu.

Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için 69 kişilik bir heyetle İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti. İmamoğlu’nun seyahatinin tüm masraflarının İBB’nin kasasından ödendiği ortaya çıkınca Roma seyahatinin maliyeti de merak konusu olmuştu.

Kiralık uçakla Roma’ya giden ve toplam 69 kişiden oluşan kafile, şehrin 5 yıldızlı lüks otellerinden biri olan Parco Dei Principi Grande Hotel & Spa’da konaklıyor. Oda ücretlerinin 45 ila 98 bin lira arasında değiştiği otelde, 3-4 gün sürdüğü iddia edilen konaklamaların faturası alt sınırdan hesaplandığında 9 milyon 855 bin liraya, üst sınırdan hesaplandığında ise yaklaşık 22 milyon liraya mal oluyor.

18803406-728xauto.webp

Tarifeli bir uçuş planı yerine özel tahsis edilen kiralık bir uçakla Roma’ya gitmeyi tercih eden İmamoğlu ve beraberindekilerin uçuş masrafları ise bu meblağa dahil değil. Bilindiği üzere Roma’ya giden heyetin ilk önce tarifeli uçak tercih ettiği söylenmiş ancak bu açıklama Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından reddedilmişti.

“İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve heyetinin Roma uçuşları için tarifeli bir seferimizin tahsis edildiği yönündeki ifadelere açıklık kazandırmak isteriz. Sayın Başkan ve heyetinin Roma seyahati, tarifeli bir uçuşumuzla gerçekleşmemiş olup, Türk Hava Yollarına gelen talep üzerine Boeing-737 uçağımız kiralama yöntemiyle tahsis edilmiştir. Tarifeli bir uçuşumuzun özel bir heyete tahsis edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Roma gezisine katılan gazetecilerin isimleri İsmail Saymaz, Sözcü Alişer Delek, Sözcü TV Genel Müdürü Barış Pehlivan, Cumhuriyet Kürşad Oğuz, HalkTV Nevşin Mengü, YouTube yayıncısı ve Now TV programcısı Gülşah İnce, Gazeteci Ertuğrul Özkök, Gazeteci Ayhan Dursun, Gazeteci Can Özçelik, Gazeteci Yavuz Oğhan, Gazete Pencere Erkut Öztürk, Tivibu İsmail Er, Hürriyet Murat Ağca, Sports T Ali Emre Dedeoğlu, NTV Spor Mustafa KARAGÖL, İHA Uğur Demirkırdı, DHA İlhan Uzundurukan, Sports TV Mehmet Fatih Duman, AA Mehmet Ayan, HaberTürk Elvan Arat, NowTV Spor Bağış Erten, Eurosport Attila Gökçe, Milliyet İbrahim Seten, 343 Faik Gürses, Posta Şükran Albayrak, Tivibu Ercan Yıldız, Türkiye Banu Yelkovan, Sspor – Nutspor İbrahim Varlı, BirGün Merve Toy, YouTuber; Onnik Azinyan, Tele1 Oğuz Koloğlu, KRT Burcu Biçer, Açık Radyo Cüneyt Muharremoğlu, 10Haber Ruşen Çakır, Medyascope Müge İplikçi, Yazar Erkut Tekin, CTGN Türk Yakır Mizrahi.

imamoglu-roma.webp

Ekrem İmamoğlu’nun kalabalık bir gazeteci heyetiyle Avrupa seyahati gerçekleştirmesi heyetin içerisinde giremeyen muhalif gazetecileri ise epey öfkelendirdi. Levent Gültekin, Enver Aysever ve Necati Doğru gibi isimler İmamoğlu’nun pahalı seyahatine dahil olan gazeteci “dostlarını” eleştiri yağmuruna tuttular.

Pekâlâ, kendileri de o seyahat planında yer alacak tıynete sahip olan isimlerin yaptıkları eleştiriler kıskançlık krizinden başka bir şey değil tabi ki. Ekrem İmamoğlu’nun medya ile kurduğu ilişkilerin muhtevası hakkında fikir veren seyahat muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olacağına kesin gözüyle bakılan İmamoğlu basın yapılanmasının ilk adımları olarak değerlendirildi. Yıllarca Erdoğan'ın uçağına binen gazetecileri hedef gösterenler durumu içler acısı olarak değerlendirilebilir. “Gazeteci” isimlerin yanında Ruşen Çakır’ın eşinin de yer alması ise olayı aile seyahatine çevirdi...

Devlet imkanlarının nasıl israf edildiği ve rüşvet verircesine gazetecilere aktarıldığı Roma seyahati  hakkında “İlk kez yurt dışındaki bir organizasyonda İBB’nin kendi bütçesiyle gazetecilerini getirdik, bundan doğal bir şey yok.” diyerek tartışmayı sonlandırmaya çalışan Ekrem İmamoğlu’nun olayın içinden bu kadar sıyrılması mümkün gözükmüyor. "İsraf'ı bitirdik" sloganıyla seçim kazanan İmamoğlu'nun israftan ne anladığını detaylı bir şekilde izah etmesi gerekiyor!

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum