1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti 5 Aralık saçmalığını nihayet görebildi mi?   
AK Parti 5 Aralık saçmalığını nihayet görebildi mi?   

AK Parti 5 Aralık saçmalığını nihayet görebildi mi?   

AK Partili Özlem Zengin kadınlar için seçilme hakkının 1934’te değil, ancak başörtülülerin Meclise başörtüleriyle girebildiği 2013’te gerçekleştiğini söylemiş. Umarız önceki yıllarda tekrarlanan 5 Aralık Anıtkabir törenleri saçmalığı artık sürdürülmez.

06 Aralık 2020 Pazar 18:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın sosyal medya platformu Instagram üzerinden düzenlediği Dünya Kadın Hakları Günü’ne özel canlı yayında kadınların seçme ve seçilme haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Av. Özlem Zengin AK Parti’nin kadın meselesini yaşayan bir parti olduğunu ifade ederek, "2013 yılında ilk defa 5 kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur" dedi.

Seçme seçilme hakkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Özlem Zengin, "Kadın meselesi bizim için bir hikâyedir. AK Parti kadın meselesini yaşayan bir partidir. Kadınlar içinde bugüne kadar gelmiş geçmiş iddialı bir şekilde söylüyorum. Hangi mesele ile bir aradayız? 5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Böylece Özlem Zengin “1934’te Atatürk tarafından Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanındı” nakaratının masal olduğunu ortaya koymuş oldu. Kendisini tebrik ediyoruz!  Bu durumda artık her yıl 5 Aralık tarihinde Anıtkabir yollarını aşındırmaktan vazgeçmiş olmalılar.

Her yıl AK Partili kadın bakan ve milletvekillerinin katılımıyla Anıtkabir’e gidip çelenk koyma, şükranlarını sunma vb. ritüellerin tekrarlandığı 5 Aralık tarihinde bu yıl tören yapılmadı. Bu yıl muhtemelen Korona virüs gerekçesiyle geçiştirilen bu tören saçmalığının önümüzdeki yıllarda bu açık ve net ifadelerden sonra tekrarlanması katmerli bir yanlışlık olur! 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum