1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti 18 Yaş Teklifinden Vaz mı Geçiyor?
AK Parti 18 Yaş Teklifinden Vaz mı Geçiyor?

AK Parti 18 Yaş Teklifinden Vaz mı Geçiyor?

Seçilme yaşını 18’e çekecek anayasa değişikliği konusunda AK Parti geri adım atacak gibi.

11 Ekim 2012 Perşembe 16:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Halen 25 olan milletvekilliği seçilme yaşını 18’e indirme konusunu kamuoyunun gündemine taşıyan AK Parti MHP’den sonra CHP’den de olumsuz karşılık görünce teklifinden vazgeçme sinyali verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tek başına partilerinin anayasa değişikliği için gereken sayıya sahip olmadığını bu yüzden anayasa değişiklik teklifinde bulunmayabileceklerini açıkladı.

İlk olarak Başbakanın gündeme getirdiği seçilme yaşının 18’e düşürülmesi konusu kamuoyunda neredeyse hiçbir yankı uyandırmamış, üstelik popülist ve gereksiz bir girişim olmakla yaygın biçimde eleştirilmişti.

Gerçekten de atılması gereken bir dizi adım ortada dururken, örneğin başörtülülerin seçilmesi konusunda anlamsız çekingenliğin aşılıp aşılmadığı bile netliğe kavuşmamışken, hiçbir toplumsal talebin söz konusu olmadığı bir alanda düzenleme yapmanın mantığı tartışılmayı hak etmekteydi.
18 yaşındaki bir gencin nasıl bir örgütlülük içerisinde milletvekilliği seçimleri için aday olabileceği, üstelik de gayet pahalı kampanyaları aşarak Meclise seçilebileceği düşünmeyi gerektiren bir sorudur. Bu düzenleme gerçekleşmiş olsaydı da, muhtemelen partilerin genel başkanlarına Mecliste gençlere de yer verdiklerini göstermek için birkaç isim seçme fırsatı vermekle sınırlı kalacaktı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum