1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ailesi: Garaudy'nin Naaşı Yakılacak
Ailesi: Garaudynin Naaşı Yakılacak

Ailesi: Garaudy'nin Naaşı Yakılacak

Perşembe günü hayatını kaybeden Fransız Müslüman düşünür Garaudy'nin naaşının krematoryumda yakılacağı bildirildi.

16 Haziran 2012 Cumartesi 10:08A+A-

Ailesi, Garaudy'nin vasiyeti üzerine bedeninin yakılması için harekete geçti.

Emre Demir’in haberi:

1982'de Müslüman olan Roger Garaudy'nin cenazesinin İslami usullere uygun yapılmaması, Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da harekete geçirdi. Cenaze törenine katılması beklenen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in törenin krematoryumda yapılacağını öğrenmesi üzerine Paris'e gelmekten vazgeçtiği belirtiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cenazenin İslami usullere uygun yapılması için ailesini ikna etmeye çalıştığı da kaydedildi.

Ailesi, Garaudy'nin hayatının sonuna kadar Müslüman yaşadığını ve Müslüman olarak öldüğünü belirtiyor. Ancak cesedinin yakılmasıyla ilgili vasiyetine saygı duyulmasını talep ediyor.

Öte yandan, Garaudy'nin ölümü Fransız basınında da geniş yankı buldu. 1996'da Yahudi soykırımının yaşanmadığı yönündeki tezlere yer veren kitapları nedeniyle "soykırım inkârcılığı" ile suçlanan Garaudy hakkında Le Monde gazetesinde çıkan haberde "Soykırım inkârcısı Garaudy öldü" başlığı kullanıldı. Le Monde, "Roger Garaudy 1996'da inkârcı tezleri kabul etmesinin ardından Fransız fikir sahnesinde tamamen kayboldu. Ancak bu tercih ona Arap-Müslüman dünyasında muazzam ve endişe verici bir popülarite kazandırdı." ifadelerine yer verdi. ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum