1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraru'ş Şam'ın Yeni Liderinden Direnişçilere Açıklama
Ahraru'ş Şam'ın Yeni Liderinden Direnişçilere Açıklama

Ahraru'ş Şam'ın Yeni Liderinden Direnişçilere Açıklama

Ahraru'ş Şam hareketinin yeni lideri Muhanned el Mısri önemli açıklamalarda bulundu.

18 Eylül 2015 Cuma 19:42A+A-

Suriye'nin en büyük İslamcı silahlı gruplarından Ahraru’ş Şam İslami Hareketi’nin yeni lideri Muhanned el Mısri, harekete emir olarak seçildikten sonra ilk konuşmasını yaptı.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında tüm üst düzey komutanlarını meçhul bir saldırı sonrası aynı anda kaybeden Ahraru’ş Şam İslam Hareketi,  acil bir toplantı yaparak Meskene bölge komutanlarından Ebu Cabir'i bir senelik hareketin başına getirmişlerdi. Geçtiğimiz haftalarda süresi dolan Ebu Cabir’in yerine lider seçmek için toplanan şura konseyi, uzun görüşmelerden sonra harekete Muhanned el Mısri’yi emir olarak seçti.

Muhanned el Mısri Ahraru’ş Şam hareketine lider olarak seçildikten sonra ilk konuşmasını yaptı. Genel olarak Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan muhalif birliklere ve  özel olarak Ahraru’ş Şam direnişçilerine seslendiği konuşmasında el Mısri, safları birleştirmeye ve rejime karşı verilen mücadelede beraberliğe çağırdı.

Ahraru’ş Şam grubunun resmi haber sitesinde yayınlanan videoda Muhanned el Mısri, Suriye’de devrim için kurulan müesseselere, direnişçi gruplara ve devrim için çabalayan herkese hitap ederek, "Allah kendi yolunda fedakârlık namına sizin yaptıklarınızı ve bizim yaptıklarımızı kabul etsin.  Sevdiği ve razı olduğu şey üzerinde kalplerimizi birleştirsin." dedi.

Muhalif birliklere yönelik birçok mesaj barındıran konuşmasında el Mısri direnişçilere şu mesajı verdi:

“Bizler sizin nasihatçi kardeşleriniz ve ortak dostlarınızız. Sizler olmadan ülkemizde istikrarı sağlamak ve zafere ulaşmak mümkün değil. Kararlarımızda ve uygulamalarımızda ortak hareket etmemiz ve birliği sağlamamız bizi amaçlanan zafere götürecektir.”

Daha sonra Suriye halkına seslenen el Mısri halka yönelik şu mesajı verdi:

“Allah (azze ve celle)’den sonra gayemiz, amacımız ve dayanağımız sizlersiniz. Sizler köksünüz (asıl) bizler sizin dallarınızız (fer). Sizler babasınız bizler sizin çocuklarınızız. Sizler komutansızız bizler sizin askerleriniziz. Hiç şüphesiz mezhepçi grupların (şia-nusayri) körüklediği savaşların karşısında dayanıklı durabilen halk Allah’ın izniyle metanetini artırmaya da kadirdir.”

Suriyelilere seslenerek Suriye topraklarını özgürlüğüne kavuşturacaklarını vaad eden lider el Mısri şunları belirtti: “Size karşı bizim görevimiz her toprağına sızmış Rafizi unsurların başlattığı savaştan sonra Suriye’yi özgürlüğüne kavuşturmaktır.”

Ayrıca konuşmasında el Mısri, Ahraru’ş Şam hareketinin Suriye’nin özgürlüğü için çabalayan İslami ve Islah hareketi olarak kalmaya, Suriye toplumunu düzeltmeye yönelik çalışmalar yapmaya veİslam Şeriatı perspektifinde devlet kurma, kanunlar çıkartma ve müesseseler oluşturmaya devam edeceğini vurguladı.

Muhanned el Mısri kimdir?

Muhanned el Mısri’nin aslı adı Ebu Yahya el Hamavi’dir. Aslen Hamalı olan Muhanned el Mısri 1981 yılında dünyaya geldi. Lazkiye üniversitesinde mühendislik fakültesi okudu. 2007-2011 yılları arasında islami aktivitelerinden dolayı Sednaya hapishanesine atıldı.

Suriye’de krizin başlamasıyla beraber Hama'da rejime karşı harekete geçen El Mısri, silahlı mücadele sürecinin başlarında Hattab Tugayı'nın komutanlığını sürdürdü. Daha sonra Ahraru’ş Şam hareketine katılan el Mısri mücadelesine buradan devam etti.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında Ahrar liderlerin neredeyse tamamına yönelik düzenlenen suikast sırasında emir yardımcılığı görevi yürütüyordu. Ebu Cabir Haşimi'nin liderliği sırasında da görevine devam etti. Ahrar Şam genel istişare kurulu toplantısında beş adayın içinden Ahrar Şam İslami Hareketi'nin yeni genel emiri olarak seçildi.

Kaynak : İncaNews

HABERE YORUM KAT