1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam'ın Yeni Lideri Ebu Cabir'in İlk Mesajı
Ahraruş Şam'ın Yeni Lideri Ebu Cabir'in İlk Mesajı

Ahraruş Şam'ın Yeni Lideri Ebu Cabir'in İlk Mesajı

Ebu Cabir: "Arkadaşlarımızın şehadetinden sonra biz hayatta kalıp ne yapalım? Kalkın; onlar gibi biz de ölelim! Olay büyük, yaramız derindir!"

11 Eylül 2014 Perşembe 05:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ahraruş-Şam'ın lideri ve kıdemli tüm komutanlarının öldürülmesi sonucu Şeyh Haşim Ebu Cabir şura tarafından hareketin liderliğine atanmıştı. 

Ebu Cabir, hareketin lideri olduktan sonra ilk konuşmasını yaptı. Tercümesi Timeturk tarafından yayınlanan konuşmasında Ebu Cabir şunları söyledi:

Hamd âlemlerin rabbi Allah’a salat ve selam onun peygamberi Hz. Muhammed’e, ehli beytine ve ashabının üzerine olsun.

Mü'minlerden öyle kimseler vardır ki, Allah'a verdikleri sözde durdular. Onlardan kimi adağını yerine getirdi ve şehid oldu, kimi de şehitliği beklemektedir. Verdikleri sözü münafıklar gibi değiştirmediler.” AHZAB 23

Şam topraklarındaki ümmetimiz;

Allah’ın sözünü yüceltmek için gecesini gündüzüne katan bu mümin mücahit grup için Allah’tan başsağlığı diliyorum, akılların ve kalplerin örtüldüğü bulutlarla karanlığın oluştuğu bir zamanda bu grup mücahit gençlerimize ışık olmuştur. Sapkınların silahları bize çevrilmiş ve o yolda gidenlerin başlarına belalar yağmıştır.

Ey yoldaşlarım Allah’ın rahmeti üzerinize olsun. Sizler ihtilaf ve ayrımcılık için değil, birlik ve vahdet için bir araya gelen davetçiler olduğunuzu ispatladınız. Ve gidişiniz toplandığınız niyet üzerine olmuştur. Allah’tan size cenneti yazmasını diliyorum, bu ticaret kazançlı olmuştur.

Ey ümmetimizin mücahit erkekleri! Ahraruş Şam hareketindeki kardeşleriniz ahd ettikleri üzere sabittirler, verdikleri misaka vefalıdırlar. Fırtınalar, rüzgarlar bizi eğemez ve yolumuzdan asla saptıramaz. Ey Ahraruş Şam hareketinin adamları! Kardeşleriniz için Allah’tan başsağlığı diliyor, bu musibetin sevabını vermesini diliyorum.

Sizden canını verip şehit olanlar oldu ve Allah’a verdiği sözü tuttu, kalanlar sözlerini asla değiştirmeden beklemektedir. Bu ağır sınav sakın sizi sarsmasın bu bela sizi ayrılığa düşürmesin. Biz adamlar için değil, adamların rabbi için bu yola baş koyduk. Gayemiz Allah, komutanlar da bize yol gösterenlerdir. Bir adam giderse arkasında bıraktığı adamlar vardır ve o adamlar sizlersiniz. Sakın yılmayın, bu bir savaştır ve ben bugünden itibaren sizlerleyim.

Aramızdaki ahdimiz kalplerden dünya sevgisini çıkartıp yerine Allah ve Allah’a kavuşma sevgisi ile doldurmak olacaktır. Bu yüzden ümmetimizin mustazaflarını bütün tağuti azgınlardan korumak için bu yolda daha önce ölen sadıklar gibi ölene dek bu yolu tuttuk.

Ebu Abdullah el Hamavi (Hasan Abbud) ve arkadaşları şehit edildi ise onlardan sonra biz hayatta kalıp ne yapalım ki? Kalkın ve onların öldüğü şey için biz de ölelim. Olay büyüktür, yaramız da derindir! Biz Allahu Teâlâ’yı razı edeni söyleriz. “Biz Allah’tan geldik ve dönüşümüz onadır.” Bu ahit üzerine kalacağız, kardeşlerimizin gittiği bu yolda devam edeceğiz.

Zulmedenler bir gün nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum