1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam'dan İran Görüşmelerine İlişkin Açıklama
Ahraruş Şam'dan İran Görüşmelerine İlişkin Açıklama

Ahraruş Şam'dan İran Görüşmelerine İlişkin Açıklama

Suriye'de Beşar Esed güçlerine karşı mücadele eden Ahraruş Şam Hareketi, uzun bir süredir Zabadani ile ilgili İran'la devam eden görüşmelerinin sonuçlarını Suriye halkıyla paylaştı.

06 Ağustos 2015 Perşembe 13:23A+A-

İşte o anlaşmanın türkçe tercümesi:

Zebedani Görüşmelerine İlişkin Suriyelilere Açıklama

Bismillahirrahmanirrahim


Allahu Teâlâ şöyle buyurdu:” Düşman topluluğunu takip ve aramada gevşeklik göstermeyin. Siz acı çekiyorsanız şüphesiz onlar da sizin gibi acı çekiyorlar. Üstelik siz, onların ummadığı şeyleri Allah’tan umuyorsunuz. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.  (Nisa Suresi 104)

“Müminlerin birbirini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede örneği vücuttur. Vücudun bir organı rahatsız olduğunda diğer organları da bu sebeple uykusuzluk ve ateşli hastalığa tutulurlar. “ (Buhari ve Müslim)

Sevgili halkımızın geneline ve Zebedani’deki direnen halkımıza Zebedani’yi savaşçılar ve sivillerden arındırarak onları başka bölgelere taşıma ve göç ettirme konusundaki ısrarları sebebiyle İran heyeti ile yapılan görüşmelerin durduğunu ilan ederiz.

Suriye’nin sevgili halkı! Mübarek Şam Devrimi’nin Evlatları!

Suriye şuan bölünmesi ve demografik yapısının değiştirilmesi ile ilgili olarak çok sıkıntılı bir noktadan geçmeye yakınlaşmış bulunmaktadır. Mezhep ve grup temelli tehcir (göç ettirme) ve Şam, Şam çevresi ve Lübnan’la olan sınıra paralel tüm bölgelerin Sünni varlığından boş bir hale getirilip bu unsurdan arındırılması planı son aşamalarına gelmiştir.

Direnişin ve İslam’ın kenti Zebedani, Doğu Guta’da bitmesi planlanan (Allah takdir etmesin) aşamanın ilk adımıdır.

Yukarıda geçenler analiz veya komplo teorisinden bir parça değil aksine kuşku barındırmayan ve tüm tarafların kendisine karşı sorumluluğunu ortaya koyması zaruri olan titiz bilgilerdir.

Zebedani halkı, çıkarlarını savunmamız ve başlarına gelen krizden şerefli ve insani bir çıkış yolu bulma umutlarını gerçekleştirmemiz için bize yetki vererek bizi şereflendirmiştir ancak Zebedani meselesi, Zebedani’nin sınırlarını ve Ahrar-uş Şam Hareketi’nin sorumluluğunu aşmış, Suriye’nin meselesi olmuştur. Zebedani meselesi Suriye’deki bölünme ve mezhep temelli tehcir projesinin önünde duran büyük bir kaya haline gelmiştir.

Biz zor bir denklemin iki tarafı arasında dengeli olmaya çalıştık. Bir yandan Zebedani’deki halkımızın ve Mücahitlerimizin güvenliği ile ilgili insani durumu çözmeye çalışırken öte yandan Suriye’nin geleceği konusunda yeterince çaba göstermemekten kaçınmaya özen gösterdik.
 
Bu uğurda tüm gücümüzü harcadık. Allah’ın lütfuyla etkili baskılar uygulamaya devam ediyoruz. Bu çabada yanımızda çeşitli gruplardan sevgili ve değerli kardeşlerimizden bazıları bulundu. Ancak durum şuan ulusal ve bölgesel bir hal almış, bölgenin tamamındaki Ehli Sünnet’e dokunmakta ve onları ilgilendirmektedir.

Buna binaen Şam gruplarının istisnasız tamamını; başlarına örülen komplonun önem ve tehlikesini idrak etmeye, Endülüs ve İslam dünyasının diğer yerlerinde kurulan tavaif-i mülük denen küçük devletlere olanları tarih üzerinden iyice düşünemeye davet ediyoruz. Şunu unutmayalım ki hepimiz hedef alınmaktayız, akıllı kişi başkasının durumundan ibret ve öğüt alandır.

Yine grupların tamamını, İran ve İran’ın kuyruğu Beşşar ve çetelerine yeni bir realiteyi dayatmak için özellikle Şam ve çevresindekiler başta olmak üzere tüm cepheleri tutuşturmaya çağırıyoruz.

Aynı şekilde Peygamberlerin varisleri olan faziletli âlimlerimize, Yüce Allah ve tarih önündeki sorumluluklarını üstlenmeleri, kendilerinden uzun süredir beklediğimiz ümmetin liderliğindeki rollerini uygulamaları ve halkı ve grupları Allah’ın dinin, ırzın, toprağın korunması noktasında razı olduğu şeylere yönlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bölgesel müttefiklerimize şunu hatırlatırız ki İran’ın projesi Suriye’de yaptıkları yıkımı onların ülkesinde de oluşturmadan tamamlanmayacaktır. Şam devrimi hala İran’ın emperyalist projesinin karşısındaki ön hattır. Bu proje Suriye’de savaşmaktadır ancak gözleri Mekke ve Medine üzerindedir.

Hareketimiz Zebedani’deki halkımız ve Mücahitlerimizle hızlı ve sürekli iletişim kuracaktır, aynı şekilde en önemli silahlı gruplarla, âlimler ve devrimin samimi şahsiyetleri ile iletişim sağlayacaktır. Böylece Allah’ın izniyle birlikte düşmanımıza tek bir yaydan attığımız ok gibi olan toplayıcı bir karara ulaşılması amaçlanacaktır.

Zebedani’deki halkımıza şunu diyoruz: “Canlarımız sizin için fedadır. Aramızdaki mesafeler uzak olsa da biz adım adım sizinleyiz.  Sizin yardımınıza ve desteğinize koşmak için tüm gücümüzü tüketiyoruz.

Hayatınız bizim için diğer konular gibi olmayan bir önceliktir. Bundan dolayı düşmanlarımız kuzeydeki çete ve milislerinin geleceğinin sizin geleceğiniz ve sonunuza bağlı olduğunu öğrenmiştir.

“Allah işinde galip olandır ama insanların çoğu bilmez.” (Yusuf 21)

 
Ahrar-uş Şam Hareketi/Siyasi Kanat
05.08.2015-19 Şevval 1436

Açıklamanın Arapça metni: 

cloybkhwuaaxxkc-002.jpg

Tercüme: M. Emin UYSAL / ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT