1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar'uş Şam Vadi Dayf Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı
Ahrar'uş Şam Vadi Dayf Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı

Ahrar'uş Şam Vadi Dayf Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı

Suriye'nin en etkin direniş gruplarından Ahrar'uş Şam, Vadi Dayf'ın ele geçirildiği saldırıyla ilgili detayları yayınladığı bir videoyla paylaştı.

17 Şubat 2015 Salı 20:42A+A-
Suriye'nin etkin direniş gruplarından Ahrar'uş Şam, İdlib'in Vadi Dayf bölgesinin  ele geçirildiği saldırıyı gösteren oldukça kapsamlı bir video yayınladı. Suriye'de muhaliflerin tek bir operasyonla ele geçirdiği en geniş toprak parçası olan Vadi Dayf'ta kırktan fazla askeri nokta geçtiğimiz ayın başlarında muhaliflerin eline geçmişti.
 
Ahrar'uş Şam'ın yayınladığı videoda Vadi Dayf bölgesi ve Maarratun Numan kentinde yapılan operasyonlar, bölgenin ele geçirilmesinden sonra halkın sevinç gösterileri ve savaşın ayırdığı ailelerle ilgili oldukça ilginç bilgiler yer alıyor.
 
Operasyonlarla ilgili teknik detaylarla başlayan videonun hemen başında Ahrar'uş Şam hareketinden bir savaşçının yürüdüğü görülüyor ve savaşçı "Bu topraklar babamın toprakları. Üç yıldır buraya gelmedim. Kim ekmiş bu tarlaları?" şeklinde konuşuyor ve kameraman yürüyen savaşçıya "Kardeşin Ebu Müsenna sağ mı?" diye sorarken savaşçı da"Vallahi bilmiyorum." şeklinde mukabele ediyor. Hemen peşinden videoda görünen bir mülteci, "Allah'a hamdolsun topraklarımıza döndük." diyor. Videonun devamında ise ağlayarak konuşan bir çocuk görünüyor ve çocuk "Şehid ailelerine sesleniyorum. Sabretsinler. Çünkü şehid cennetin anahtarıdır. Allah, 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler zannetmeyin. Bilakis onlar diridirler ancak siz hissedemezsiniz." derken bir başka görüntüde de  ağlayan yaşlı bir adama "Niçin ağlıyorsun amca? Sevinçten mi üzüntüden mi?" sorusunu yönelten kameramana yaşlı adama "Sevinçten. Elhamdulillah sevinçten." cümlesiyle mukabele ediyor.
 
Sonrasında Maarratun Numan'ın merkezinden birisi Ahrar'uş Şam savaşçılarına seslenerek"Ey kahramanlar, ey cesurlar, ey yiğitler, ey özgürlük kahramanları, ey mücahidler, Allah'ın yolunda yürüyün. Allah sizin yardımcınızdır. Allah sizinledir, size zaferi verecek, melekleriyle size yardım edecek." ifadelerini kullanıyor. 
 
Vadi Dayf'ı ele geçiren muhalif savaşçıların sevinç gösterilerini içeren videoda Ahrar'uş Şam savaşçılarından bir grubun, Esed'in fotoğraflarını bir ordu tesisinden çıkarıp yere attıkları görülüyor. 
 
Hamidiye'deki askeri tesisten çıkarılan mermilerin ve ağır silah mühimmatlarının da taşındığı görülürken çok sayıda tank ve zırhlı aracın Ahrar'uş Şam'ın eline geçtiği göze çarpıyor. 
 
Operasyon görüntülerinde oldukça yoğun bir sis altında operasyon yapıldığı görülürken Ahrar'uş Şam'a bağlı güçlerin askeri tesislerin içerisine kadar fark edilmeden ulaştıkları dikkat çekiyor.  

İŞTE O VİDEO
 


Kaynak: TimeTürk

HABERE YORUM KAT

1 Yorum