1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraru'ş-Şam Suriye'deki Direnişini Sürdürüyor
Ahraru'ş-Şam Suriye'deki Direnişini Sürdürüyor

Ahraru'ş-Şam Suriye'deki Direnişini Sürdürüyor

Ahraru'ş-Şam Hareketi, Rusya, İran ve Hizbullah isimli örgütün desteklediği Esed rejimine karşı gerek tek başına gerekse de diğer direnişçi gruplarla birlikte cihad etmeye devam ediyor.

12 Şubat 2016 Cuma 14:05A+A-

11 Şubat’ta Ahraru’ş-Şam direnişçilerinin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonlar şu şekilde:

Kürt Dağı’nda, Esed güçlerinin üst düzey subay ve erlerinin bulunduğu karargâha operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında üst düzey subayların da olduğu çok sayıda Esed askeri öldürüldü ve yaralandı.

Türkmen Dağı’nda, Ahraru’ş-Şam ve diğer direniş gruplarının ortaklaşa başlattıkları operasyonda Karuce köyü Esed güçlerinden temizlenerek geri alındı. Operasyonda en az 25 Esed askeri öldürülürken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Humus kırsalında, Esed güçlerinin Kîsîn köyüne yönelik hücumu geri püskürtüldü. Operasyonda çok sayıda Esed askeri öldürüldü. Köye hücum eden Esed güçleriyle yaşanan yoğun çatışmalardan kesitler:

İrancı güçlerin ve Esed rejiinin Halep’in güney kırsalında bulunan Huber köyüne yönelik hücumları geri püskürtüldü. Huber Köyü İrancı güçlerden temizlenirken Esed rejimi füzelerle vurularak geri püskürtüldü. Operasyonda İrancı güçlerden en az 20 kişi öldürüldü.

Kaynak: Küresel Analiz

HABERE YORUM KAT

4 Yorum