1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam Şehitleri Defnedildi
Ahraruş Şam Şehitleri Defnedildi

Ahraruş Şam Şehitleri Defnedildi

Genel emir Hasan Abbud dahil 45 Ahrar yöneticisi ve komutanının katledildiği saldırı sonrasında şehitlerin defin işlemi geceleyin yapıldı.

10 Eylül 2014 Çarşamba 04:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’nin en önemli direniş gruplarından olan Ahraruş Şam grubunun komuta kademesine yapılan menfur saldırı Suriye Devrimine gönül veren ümmetin mensuplarını acılara boğarken şehitlerin gece saatlerinde defnedilmeye başlandığı öğrenildi.

Sabahı bekleyemeyen mücahidler geceyi; liderleri, komutanları ve arkadaşlarını defnederek geçirdiler.

İdlib’e bağlı Ram Hamdan köyünde Ahraruş Şam grubunun en üst düzey lider ve komutanlarının toplantısı sırasında bomba patlamış ve Ahraruş Şam genel emiri Hasan Abbud, yardımcıları, şer’i konsey başkanı, kıdemli komutanlar dahil 45 mücahid şehit oldu.

Yoğun emniyet tedbirleri alınmasına rağmen gerçekleşen saldırının içeriden bir ihanet ile mümkün olabileceği üzerinde durulurken saldırı kimyasal madde kullanılarak gerçekleşti. Şehitler kimyasalın etkisiyle boğularak can verdi.

Olayın sorumluları ile ilgili bir ismin tespit edildiği iddia ediliyor. Kısa süre içinde bir açıklama yapılması bekleniyor.

Ahraruş Şam, İslami Cephe’nin en önemli grubuydu ve emirleri Hasan Abbud (Ebu Abdullah Hamavi) İslami Cephe’nin siyasi liderliğini üstleniyordu.

Suriye Devriminin ciddi bir yara aldığı bu saldırı hakkında İslami Cephe kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada “Mümin erkeklerin verdikleri sözü yerine getirdikleri”ne dair ayet okundu.

İslami Cephe’nin açıklaması ve definden görüntüler:

ahrar-sehitleri-06-defin.png

Hasan Abbud'un bir hitabı:

HABERE YORUM KAT

4 Yorum