1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam İdlib Operasyonunun Görüntülerini Yayınladı
Ahraruş Şam İdlib Operasyonunun Görüntülerini Yayınladı

Ahraruş Şam İdlib Operasyonunun Görüntülerini Yayınladı

Ahraruş Şam İslami Hareketi, fethettiği İdlib operasyonuna ait çektiği görüntüleri sosyal medya hesaplarında yayınladı.

08 Haziran 2015 Pazartesi 14:20A+A-

Geçtimiz sene bir saldırısı sonucu katledilen El Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin de elçilerinden olan Ebu Halid Suri'nin kurduğu ve Suriye'nin en etkili silahlı grubu olan Ahraruş Şam İslami Hareketi fethettiği İdlib kentinde yapıln operasyona dair yeni bir video yayınladı.


Sosyal medya kanallarından yayınlanan video görüntüsüne Zaferin Gelisi-2 adı verilirken, çalışmanın eskiye göre daha profesyonel bir şekilde hazırlandığı ve HD kalitesinde takipçilerine sunulduğu görülüyor.

Yaklaşık 27 dakikalık video görüntüsünde, Esed rejim güçlerine yönelik büyük çapta bir saldırının gerçekleştiği belirtiliyor. Video'da ele geçirilen bölgeler, öldürülen rejim askerleri, destekçi Şii militanlar ve ele geçirilen askeri araç gereçler görülüyor.

Ahraruş Şam İslami Hareketi 2014 Eylül ayında da bilinmeyen kişilerce bir saldırıya uğramıştı. İdlib kentinde Ahraruş Şam komutanlarının toplantısına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucunda Hasan Abbud ve bazı saha komutanlarının da aralarında bulunduğu 45 direnişçi şehit olmuştu.


@fecrunislam
 

HABERE YORUM KAT