1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar'uş Şam: "Halep Düşmek Üzere"
Ahraruş Şam: Halep Düşmek Üzere

Ahrar'uş Şam: "Halep Düşmek Üzere"

Halep'teki Ahrar'uş Şam (Şam'ın Özgürleri) Hareketi'nin Basın Sorumlusu Ebu Velid, Halep'te tam olarak kontrolün sağlanmasına sayılı günler kaldığını söyledi.

05 Şubat 2013 Salı 10:54A+A-

Halep'teki Ahrar'uş Şam (Şam'ın Özgürleri) Hareketi'nin Basın Sorumlusu Ebu Velid, Halep'te tam olarak kontrolün sağlanmasına sayılı günler kaldığını söyledi.

Velid, yaptığı açıklamada, kentteki eski yerleşim yerleriyle askeri havaalanı, es-Sefira ve Han Tuman'daki savunma sanayi fabrikalarının ele geçirildiğini ve devrimcilerin er-Ramuse'deki Topçu Okulu'na yakın hatta girdiklerini bildirdi.

Esed ordusunun karşısında durabilecek yeterli asker ve silahlarını olduğunu belirten Velid, ''Ahrar'uş Şam Hareketi Tugayı, Halep merkezli olmak üzere Suriye'nin pek çok kentinde varlık gösteriyoruz. Halep'te tam olarak kontrolün sağlanmasına sayılı günler kaldı'' dedi.

Halep Devrim Koordinasyon Birliği Sözcüsü Muhammed el-Halebi de Suriye İslam Cephesi çatısı altında birleşen büyük İslami grupların geçen hafta, Ahrar'uş Şam Hareketi'ne katılmak istediğini açıkladı.

Halebi, ayrıca devrimcilerin Halep'teki eş-Şeyh Said cephesinde Esed ordusunu bozguna uğrattıklarını ve bölgede arama tarama çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dışında faaliyet gösteren Ahrar'uş Şam Hareketi, sadece Esed güçleriyle çarpışmayı yöntem edinmeleri, ÖSO'ya yardım etmeleri ve sivillere insani yardım geçişlerini korumaları sebebiyle halk arasında sempatiyle karşılanıyor. (trt)

HABERE YORUM KAT