1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ahmet Türk: Hendek Siyaseti Doğru Değildi
Ahmet Türk: Hendek Siyaseti Doğru Değildi

Ahmet Türk: Hendek Siyaseti Doğru Değildi

19 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ahmet Türk, 2015 yılında toplamda 793 asker ve polisin hayatına mal olan hendek olaylarının yanlış olduğunu söyledi.

07 Eylül 2019 Cumartesi 19:20A+A-

'Öz yönetim' adı altında PKK'nın hendek kazıp barikat kurduğu 2015 yılında ve HDP'nin yönetiminde bulunan belediyelerin buna iş makineleriyle alenen destek vermesi akıllardaki yerini koruyor.

Meskun mahal operasyonlarında 793 asker ve polisin yanı sıra birçok masum sivilin tuzaklanmış EYP'ler nedeniyle hayatını kaybettiği olayların ardından HDP'li birçok belediyeye kayyum atanmıştı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ikinci kez seçilen Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘teröre destek verildiği’ iddiasıyla bir kez daha görevden alındı.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, o dönemde hendeklerin kazılmasının yanlış olduğunu söyledi.

'Hendekler doğru değildi'

HDP'li Türk, "Hendekler olayının içinde biri değilim. İlk günden de bunun doğru olmadığını, belki ilk defa Kürt siyaset içinde dile getiren bir insanım. Büyük tahribatlar meydana geldi. O tahribatların sürece önemli etkisi olmuştur. Siyasetin bu kadar acımasızca yürütülmesinde etkili olmuştur." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT