1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ahmet Turan Alkan, Hükümeti İstifaya Çağırdı
Ahmet Turan Alkan, Hükümeti İstifaya Çağırdı

Ahmet Turan Alkan, Hükümeti İstifaya Çağırdı

Mümtaz'er Türköne 'AK Parti'nin kapatılması' gerektiğini savundu, Ahmet Turan Alkan ise güvenoyu tazelemesi için Başbakan Erdoğan ve kabineyi istifaya çağırdı.

10 Şubat 2014 Pazartesi 12:40A+A-

Zaman gazetesi köşe yazarlarının hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var. Onlardan biri olan Ahmet Turan Alkan, 17 Aralık sürecinde üç bakanın istifasının sorunun üzerine örttüğünü ancak çözmediğini savundu.

Ahmet Turan Alkan, gerçek demokratik ülkelerde böylesi durumlarda Başbakan'ın anında istifasını devlet başkanına sunacağını yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın soruşturma ekibini sindirmeyeni hain ilan ettiğini yazan Alkan, hedefindeki isme böyle yüklendi:

"Şimdi kimse, hemen istifa etmesi gereken bir heyetin iki ay boyunca nasıl olup da hükümet etmeye devam edebildiğini, hangi "meşrû" gerekçeden hareketle temel hakları, hatta doğrudan yargının işleyişini ilgilendiren kanun düzenlemeleri yapabildiğini, emniyet, yargı ve eğitim bürokrasisini hallaç pamuğu gibi nasıl atabildiğini sorgulamayı aklından bile geçirmiyor."

Yaşananları "ibretlik süreç" olarak niteleyen Alkan, olması gerekeni böyle yazdı:

"Ağaçlarla uğraşmaktan ormanı görmeyi unuttuk. En doğru yaklaşım, yolsuzluğun ve eğer varsa paralel yapıların, devlet başkanı tarafından yeniden atanmış ve Meclis'te güvenoyu tazelemiş bir kabine tarafından soruşturulmasıydı. Bizzat AK Parti açısından bile en sağlıklı yol buydu. "Başbakan iki ay önce nezaketen istifa etseydi devlet başkanı yine ona görev verecekti; ne değişirdi ki?" suali narkotik bir muhteva taşıyor çünkü bu soru, demokratik prensiplerin işleyişini, bir kişinin varlığına raptediyor. Demokrasi, karizmatik liderlerin yokluğunda bile, prensiplerin sağlamlığıyla kendi hayatiyetini sürdüren bir mekanizmadır.

Pek safdilâne bir talep gibi görünse de "istifa" kavramının altını çiziyor ve hatırlatıyorum; Türkiye, güven tazelemiş bir kabineyle seçimlere girmeli bence."
 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum