1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ahmet Dedenin Ailesinden Özgür-Der'e Ziyaret
Ahmet Dedenin Ailesinden Özgür-Der'e Ziyaret

Ahmet Dedenin Ailesinden Özgür-Der'e Ziyaret

27 yıldır hukuksuzca cezaevinde tutulan Ahmet Turan Kılıç'ın ailesi Özgür-Der'i ziyaret etti

11 Ocak 2020 Cumartesi 16:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

85 yaşında olan ve 27 senedir hukuksuzca Sivas olaylarından sorumlu olarak cezaevinde tutulan Ahmet Turan Kılıç'ın bir çocuğu ve iki torunu Özgür-Der'e ziyaretten bulundu.

Bir süredir sosyal medyanın gündeminde olan ve "Ahmet Dede'ye Özgürlük" sloganı ile mağduriyetin son bulması talep edilen Ahmet Turan Kılıç'ın sağlık durumunun da iyi olmadığı biliniyor.

Ahmet Dedenin oğlu Necdet Kılıç ve iki torunu Ömer Yıldız ile Ahmet Faruk Kılıç, ziyaret çerçevesinde Özgür-Der yetkililerine Kılıç'ın durumu ile ilgili bilgi verdiler.

Kılıç'ın yakın zamanda eşi vefat etmiş, fakat kendisine vefat etmeden önce karısını ziyaret etme ya da cenazeye katılma izni verilmemişti.

Öte yandan Kılıç hakkında 8 ayrı doktorun onayı ile tahliyesi uygun raporu bulunuyor fakat resmî makamlar bunu da dikkate almıyor.

Yalancı şahitler vasıtasıyla hakkında müebbet hüküm kararı verilen Kılıç'ın Sivas'ta meydana gelen olaylarla bir ilgisinin bulunmadığı defalarca gündeme gelmesine rağmen davası yeniden görülmüyor.

Önümüzdeki pazar (12 Ocak) sabah namazında Üsküdar-Mihrimah Sultan Camii'nde de Ahmet Dede için bir program düzenlenecek.

Adem Özköse tarafından Ahmet Dede için hazırlanan kısa belgesel için tıklayınız.

ahmet_dede_ziyaret_1.jpg

Ahmet Turan Kılıç hakkında yapılan sosyal medya paylaşımları:

ahmet_dede2.jpg

ahmet_dede.jpg

HABERE YORUM KAT