1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ahmet Bostancı derhal serbest bırakılmalı!
Ahmet Bostancı derhal serbest bırakılmalı!

Ahmet Bostancı derhal serbest bırakılmalı!

10 Kasım vesilesiyle Gayrettepe'deki Cuma namazı sırasında, hutbede Mustafa Kemal’e dua edip rahmetle anılması üzerine camiden çıkan ve sosyal medyada bu duruma tepki gösteren Ahmet Bostancı 35 gündür hala tutuklu.

19 Aralık 2023 Salı 19:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de çok şey değişse de düzenin kuruluş felsefesine damgasını vurmuş bazı kabuller bunca köhnemişliğine rağmen değişmiyor. Bir külte dönüşen Mustafa Kemal Atatürk ismi ve Kemalizm/Atatürkçülükten mülhem söylem ve ritüeller halen de müesses nizamın değişmezleri olmaya devam ediyor. Dayatmacı resmi ideoloji ve kurucusu için öngörülen bu koruyucu zırha dokunulduğu andan itibaren haklar ve özgürlükler mefhumu tamamen hikayeye dönüşüyor.

Bunun son örneği Ahmet Bostancı hadisesinde yaşandı.

10 Kasım vesilesiyle Gayrettepe'deki Hacı Nimet Özden Camii'nde kılınan Cuma namazı sırasında, işgüzar bir “imam”ca hutbede Mustafa Kemal’e dua edip rahmetle anılması üzerine camiden çıkan ve sosyal medyada bu duruma tepki gösteren Ahmet Bostancı 35 gündür hala tutuklu.

Yolda yürürken video kısa bir video çekip tepkisini ortaya koyan Ahmet Bostancı belirli medya kesimleri tarafından “Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret ettiği” öne sürülerek hedef gösterilmiş ve müteakiben bu durumdan vazife çıkaran yargı erkince tutuklanmıştı.

Oysa kısacık video izlendiğinde Bostancı’nın tepkisinin ne Mustafa Kemal’e ne de onu rahmetle anan malum imama yönelik açık hakaret içermediği, aksine doğal bir tepkiden ibaret olup düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğu son derece açık.

Ama gel gör ki bu durum Ahmet Bostancı’nın serbest bırakılmasına yetmiyor birilerince. Nitekim mahkemeye çıkarılan Bostancı’nın beraat talebi reddedilerek hakimlikçe tutukluluğunun devamına hükmedilmiş.

Sanırsınız ki Ahmet Bostancı adam öldürmüş, hırsızlık yapmış, kamu malına zarar vermiş; halbuki o bu adi suçların hiçbirini işlememiş. Altı üstü Mustafa Kemal Atatürk’ün rahmetle anılmasının, bir zamanlar ahıra çevirdiği camilerde hutbede dua ile taltif edilmesinin İslam’a aykırı olduğunu ve bu işgüzarlığa soyunan “imam”ın arkasından namaz kılmayı doğru bulmadığını ifade etmiş.

İktidarından muhalefetine neredeyse tüm siyasetçilerin sessiz kaldığı 35 gündür süren bu mağduriyet karşısında Aydın Ünal’ın tepkisi gayet yerinde; Ahmet Bostancı derhal serbest bırakılmalı!

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

8 Yorum