1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Ahlaksızca Bir Annenin Üzerine Gittiler"
"Ahlaksızca Bir Annenin Üzerine Gittiler"

"Ahlaksızca Bir Annenin Üzerine Gittiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir gurubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Ahlaksızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar" dedi.

06 Mart 2015 Cuma 12:36A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "İnsana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler kategorisinde değerlendirmiyorum. Büyüklük garibanı sahiplenenlerindir" dedi.

Erdoğan, "Buradan dünyaya sesleniyorum, ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak'tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Sığınmacıları gördünüz o ne çiledir. Dün eşim Türkiye'nin en büyük kampı olan Suruç kampına gitti ve akşam bana anlattı. Bunlar bizim için bir gerekliydi. Ey dünya benim ülkeme sığınan 2 milyon insanın hakları konusunda ne yaptınız? Herhangi bir destekleri de söz konusu değil. Yanımıza geldiklerinde gerçekten çok başarılısınız. Hadi biraz mali destek verin dediğimizde hiç yanaşmazlar. Bu gerçekler ortada bu bir medeniyet anlayışımız gereği yaptıklarımızdır onun için Türkiye güçlüdür ve büyümeye devam edecektir. Bana göre insana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler katagorisinde görmüyorum büyüklük mağduru sokağa atılmışı sahiplenenlerdir. Evladı, eşi, babasının cesedi üzerine ağlayan kadındır evinden uzakta verilen hayat mücadelesini veren kadındır. Bu kadınların yaşadıkları insanlığın kanayan yaralarıdır.

Ben anasının ayaklarının altını öpen bir evladım

- Kadının önce yaşama hakkına saygı duyulmalı ve kadının sürdürdüğü mücadeleye saygı duymayan kusura bakmasın ama boş konuşuyor. Endişe duyan bir kadına siz kadınlar gününü anlatamazsınız o kadın kendisine çiçek verilmesini istamiyor her şeyden önce barış huzur ve yaşam hakkına saygı duyulmasını istiyor.

- Mısır'da haklarını ararken ekin gibi biçilen kadınalara gözünü kapatanların kadın kelimesini dahi almaya hakkı yoktur. Birbirlerinden yaratılış bakımından çok farklı olan kadın ve erkeği aynı yarışa sokmak kadının hakkını korumak asla değildir. Kadını Allah'ın bir emaneti olarak görmek bu kadına karşı ayrımcılık değil kadını baş tacı etmek kadını yüceltmektir. Ayakları altına cennet serilen kadına vurgu yapmak ayrımcılık değil. Ben anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Anacığım ayağını çekerdi ben zorla öperdim derdimki benden cennetin kokusunu mu esirgiyorsun.

- Batı'da kadının insan olup olmadığı tartışılırken bizim inancımız kadını öldürmeyi men etmiştir. Kadınlara ayrımcılık yapmayanlar cennetle müjdelenmiştir. Töre cinayetleri olarak adlandırılan sorun sadece kadınlar ile ilgili değil bu ad altında çok sayıda sapkın uygulama var. Özgecan cinayeti bunlardan birisi ama bunun üzerinden bir inancın toptan itham edilmesi doğru değil.

Yılarca bunu yaptılar

- Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sancılı dönemlerin başında yine kadınlar geliyor. Balkan savaşları, gerektiğinde cephane taşıyarak bu yükü omuzlamıştır. Bu ülkenin meclisinde sadece başörtüsülü olduğu için Merve hanıma yapmadıkları kalmadı hatta vatandaşlıktan çıkarıldı. Öğrenciler okullara alınmadı benim çocuklarım bu ülkede okuyamadı. Biz kızlarımız okusun dediğimizde bizim kızlarımızı cebren okuldan attılar. Erkek ve belli kalıpta kadınlar kamuda çalışıyor da neden diğerleri çalışamıyor benim ülkemde neden olmuyor. Şair ne güzel demiş öz ülkende garipsin öz ülkende parya. Başı açık başı kapalı ne fark eder hepsi bizim evldımız. Yılarca bunu yaptılar.

Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca

- Gezi olayları esnasında bir genç kadın ki genel başkanı olduğum partinin bir belediye başkanının gelinidir bu. Bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir grubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar. Hatta bu hanımefendi ile ilgili yazı yazan dört tane kadın yazara yapmadıkları kalmadı sosyal medyada yapmadıkları kalmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı hukuk böyle diyor. 'Müftünün karısıyım' diyerek istismar yapanlara sesini çıkarmayanlar, tacize uğrayanın acısını deşmek için seferber oldular." şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT