1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ağrılılardan 'İngiltere Aşiretlere Para Dağıttı' İddiasına Tepki
Ağrılılardan 'İngiltere Aşiretlere Para Dağıttı' İddiasına Tepki

Ağrılılardan 'İngiltere Aşiretlere Para Dağıttı' İddiasına Tepki

İngiltere'nin son zamanlarda aşiretlere para dağıttığı iddialarıyla ilgili Tuzla'da bulunan 25 dernek başkanı açıklamada bulundu.

29 Eylül 2016 Perşembe 18:39A+A-

Tuzla'da bir araya gelen 25 dernek başkanı, "İngiltere aşiretlere para dağıtıyor" iddialarına tepki gösterdi.

Tuzla Ağrılılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nde bir araya gelen dernek başkanları adına Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Uşen, yaptığı açıklamada, ortaya atılan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu aktardı.

Uşen, 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişiminin halkın onurlu mücadelesi sonucu derdest edildiğini ve sonrasında ortaya atılan iddialarla vatandaşların, birbirine düşürülmek istendiğini söyledi.

Kirli emeller besleyenlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade eden Uşen, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı kazandığımız sivil zafer sonrasında aşiretlerin İngiltere'den para aldığı iftira ve yalanı sahneye konulmak istenmektedir. Aşiretlere yönelik bu haksız ithamda bulunan söz konusu kişinin kanıt, bilgi, belge sunması gerekmektedir. Bunu açıklamazsa en basit tabirle hainlere hizmet etmiş sayılır. Toplumu kaosa ve ayrıştırmaya teşvik eden bu açıklamaların devletimiz tarafından OHAL kapsamında değerlendirilmesini, halkı kin ve nefrete teşvik eden basın, yayın ve medya organlarını soruşturmaya tabi tutmasını talep etmekteyiz. 15 Temmuz itibariyle halkımız hangi din, dil, kültür, ve ırka tabi olursa olsun devletimiz için birleşerek birlik şiarını yeniden yapılandırdık. Birliğimizi bozmak ve savaş çığırtkanlığı yapmalarına asla müsaade etmeyeceğimizi 25 dernek başkanı olarak buradan bildirmek istiyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olan Türkler, Kürtler, Azeriler, Çerkezler, Aleviler ve bize sığınan Suriyeliler olmak üzere hepimiz biriz ve kardeşiz. Doğu ve Güneydoğu'da bulunan hiçbir aşiret devletine ihanet etmemiştir. Darbe girişimi gecesi de bütün aşiretler sokaklara çıkarak ülkesine devletine sahip çıkmıştır."

Uşen, halkı kaosa sürüklemek isteyenlerin ortaya attığı iddiaların asla kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

İnsanları korkuya sevk etmek isteyenlerin vatana ve millete ihanet ettiğini vurgulayan Uşen, "Yeni bir darbe girişimi olacağını, bu kalkışmanın ise aşiretler eliyle yapılacağını iddia etmek tam anlamıyla vatana ve millete ihanettir. Aşiretlere yönelik kurgulanan bu iftira tamamen ihanet mahsulüdür." dedi.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, verdiği bir röportajda, İngiltere'nin Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretlere para dağıttığını iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT