1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ağır hasta haliyle elleri kelepçelenen KHK’lı polis memuru ihmal sebebiyle mi hayatını kaybetti?
Ağır hasta haliyle elleri kelepçelenen KHK’lı polis memuru ihmal sebebiyle mi hayatını kaybetti?

Ağır hasta haliyle elleri kelepçelenen KHK’lı polis memuru ihmal sebebiyle mi hayatını kaybetti?

KHK’lı polis memuru Veysel Atasoy’un ölümü hakkında ortaya atılan iddialar cevap bekliyor!

22 Eylül 2021 Çarşamba 15:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Kütahya Tavşanlı Cezaevi'nde tutukluyken koronavirüse yakalanan Veysel Atasoy’un hayatını kaybetmesinin üzerinden bir sene geçti. Atasoy’un hastanede yatağa kelepçelenmiş fotoğrafının paylaşılması ölümü üzerindeki şüpheleri tekrar gündeme getirdi.

Cezaevinde tutuklanan ve pandeminin başlamasından bir süre sonra hastalığa yakalanan Veysel Atasoy’un gecikme ve ihmal sebebiyle hayatını kaybettiği ileri sürülüyor. KHK ile mesleğinden ihraç edilerek 8 yıl hapse mahkum edilen Veysel Atasoy’un ölümü üzerine o dönem ailesi suç duyurusunda bulunmuş ancak takipsizlik kararı verilmişti.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun iddiasına göre hastanede  “35 gün boyunca yatağa kelepçelenmiş” halde tutulan Atasoy ölümü hakkında yeterli soruşturma gerçekleştirilmiş değil. Veysel Atasoy'un hastaneye yatış işlemlerinin tüm başvurulara rağmen geciktirildiği ileri sürülüyor.

Hastane şartlarında zaten ağır hastalık ile uğraşan bir hastanın elleri kelepçeli halde tutulurken bakımı yeterli bir şekilde yerine getirilmediyse sorumluların acilen hesap vermesi adaletin gereğidir. KHK’lı olması bir mahkuma istenilen her şeyin yapılabileceği anlamına gelmemektedir. KHK ile ihraç edilen insanların ihraç sebeplerinin yeterli delillere dayanıp dayanmadığı sorusu da ciddi bir soru olarak önümüzde durmaktadır!

Veysel Atasoy’un ağır hastayken ellerinin kelepçelenmiş olması izah edilmesi güç bir durum ortaya çıkartmaktadır. En azından Atasoy’un ölümü araştırılıp ihmal iddiaları hakkında kapsamlı bir soruşturma yapılırsa bundan sonra gerçekleşebilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum