1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Afrika Birliği'nden Mursi'ye Ziyaret
Afrika Birliğinden Mursiye Ziyaret

Afrika Birliği'nden Mursi'ye Ziyaret

Ordunun yönetime müdahalesinin ardından Mısır'da temaslarda bulunan Afrika Birliği heyeti, görevinden alınan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi ile görüştü.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 13:39A+A-

Mısır'da temaslarda bulunan Afrika Birliği heyeti, ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden alınan ve gözaltında tutulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştü.

Üst düzey Mısırlı diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Alpha Oumar Konare başkanlığındaki Afrika Birliği, gece saatlerinde, Mursi ile gözaltında tutulduğu yerde bir araya geldi.

Söz konusu görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgi verilmezken, Mısır makamlarından da konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Heyet Mısır'daki temasları çerçevesinde daha önce Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'la da görüşmüştü.

Eski Mali Cumhurbaşkanı Alpha Oumar Konare başkanlığındaki heyette, Eski Botswana Cumhurbaşkanı Festus Mogae ve eski Cibuti Başbakanı Dlina Ömer Dalena gibi Afrika’nın önde gelen siyasileri yer alıyor.

Ordunun yönetime el koymasının ardından Mısır'ın üyeliğini askıya alan Afrika Birliği, ülkedeki taraflar arasında arabulucu olabileceğini duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT