1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da Sel: 17 Kişi Hayatını Kaybetti
Afganistan'da Sel: 17 Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan'da Sel: 17 Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan'ın batısında yoğun yağışlar sebebiyle meydana gelen sel sonucu 17 kişi hayatını kaybetti.

30 Mart 2019 Cumartesi 13:55A+A-

Yoğun yağışlar Afganistan’ın batısında sele neden oldu. Sel nedeniyle en az 17 kişi hayatını kaybetti. Sel, Afganistan’ın batısında etkili olurken evleri ve evsizlerin yaşadığı bir barınağı da yerle bir etti.

Perşembe günü ortaya çıkan sel Türkmenistan sınırı yakınlarındaki Cevzcan ve Badgis bölgesinde en az 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Afganistan Ulusal Felaket Yönetimi Sözcüsü Şir Hani’nin yaptığı açıklamaya göre Herat ve Saripul bölgelerinde de sel nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

Sel önüne çıkan 500’den fazla evi de yerle bir etti.

Ülkede zaten zor olan yaşam koşulları sel nedeniyle daha da kötü bir hale geldi. Geçen yıl kuraklıkla boğuşan Afganistan’ın batı bölgeleri bu defa da sele teslim oldu. Mart ayının başlarında da aynı kesimlerde etkili olan sel bölgedeki ekili alanlara da büyük zarar vermişti.

Herat’taki yetkililerse hükümetin açıkladığından daha fazla sayıda kişinin sel nedeniyle hayatını kaybettiğini söylediler. Bölgenin Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Dr. Abdul Hakim Tamana, en az 8 kişinin öldüğünü 9 kişinin de yaralandığını belirtti.

Herat Bölgesi Sözcüsü Jilani Ferhad da sel nedeniyle bölgedeki tarihi alanların, tarım alanlarının ve yerleşim yerlerinin zarar gördüğünü söyledi.

Yardım kuruluşu Wold Vision’dan yapılan açıklamada da selden on binlerce kişinin etkilendiği belirtildi.

Aşırı yağışların İran’da da sele neden olduğu belirtiliyor. İran'ı etkisi alan aşırı yağışlar nedeniyle geçtiğimiz hafta en az 44 kişinin hayatını kaybettiği tarım alanlarında da 180 milyon dolarlık kayıp yaşandığı ifade ediliyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT