1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da Çocuklar Soğuktan Öldü!
Afganistanda Çocuklar Soğuktan Öldü!

Afganistan'da Çocuklar Soğuktan Öldü!

Afganistan'ın batısındaki bir operasyonda 3 NATO askeri öldürüldü... Öte yandan çoğu çocuk 41 kişi soğuktan hayatını kaybetti.

20 Şubat 2012 Pazartesi 11:20A+A-

NATO, 3 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Olayın Herat vilayetinde İtalyan askerlerinin konuşlandığı bölgede meydana geldiğini bildirdi.

Afgan yetkililer de yaptıkları açıklamada, olayın Herat vilayetinde İtalyan askerlerinin konuşlandığı bölgede meydana geldiğini bildirdi.

Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) ise olayın detayları ve askerlerin uyruğu hakkında bilgi vermedi.

Afgan çocuklar soğuktan öldü!

İşgal altındaki Afganistan'da bu kez de soğuk havalar can aldı. Ülkede tamamına yakını çocuk 40'tan fazla kişi donarak can verdi

Sovyetler ve ABD'nin işgali ile yıllarca savaş ve çatışmaların içinde boğuşan Afganistanlı çocuklar şimdi de soğuk havalar nedeniyle zor şartlar yaşıyor.

Son 15 yılın en soğuk kışını yaşayan Afganistan’da çocuklar, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Gulam Sahi Kargar, ülkenin üç vilayetinde soğuk havalarda 41 kişinin öldüğünü belirterek, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu söyledi.

Ölenlerden sadece 4 kişinin yetişkin olduğunu vurgulayan Kargar, başkent Kabil'de çatışmalardan kaçanların sığındığı kamplarda kalan çocuklardan 24'ünün hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kargar, Sağlık Bakanlığının soğuk havalardan etkilenen kişileri tedavi için gezici klinikler oluşturduğunu da kaydetti.

Kabil’de çadırlarda yaşayan yaklaşık 30 bin fakir aile var ve her bin çocuktan 114’ü beş yaşın altında.

Afganistan Ulusal Hava Merkezi'nde görevli meteorolog Abdülkadir Kadir, ülkenin başkenti Kabil'de hava sıcaklığının -16 dereceye düştüğünü, böyle bir düşüşün en son 15 yıl önce -17'yle yaşandığını söyledi.
 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT