1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da 10 ABD Askeri Öldürüldü
Afganistan'da 10 ABD Askeri Öldürüldü

Afganistan'da 10 ABD Askeri Öldürüldü

Parvan’da ABD’ye ait bir savaş uçağına saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda uçak düştü ve 2 ABD’li pilot öldü. Paktia’da daABD askerlerine saldırılar düzenlendi. Saldırılar sonucunda 8 ABD askeri öldü.

04 Eylül 2016 Pazar 16:04A+A-

Afganistan'ın Parvan kentinin Bagram ilçesinde ABD güçlerine ait bir savaş uçağı düştü. Taliban Sözcüsü, uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıkladı.

Taliban'a bağlı Alemarah medyası tarafından yapılan açıklamada, Taliban’ın Afganistan'ın kuzey bölgesindeki Parvan kentinde bir ABD savaş uçağını düşürdüğü bildirildi.

Cumartesi günü Parvan ilinin Se Dokana bölgesinde düzenlenen saldırıda ABD'ye bağlı F-16 savaş uçağı aldığı darbe sonucu parçalanırken uçaktaki pilot ve yardımcı pilotun da öldüğü belirtildi.

8 ABD Askeri Öldürüldü

Afganistan’ın Paktia kentinde 8 ABD askeri düzenlenen saldırı sonucunda öldürüldü.

Taliban yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Taliban'a bağlı medya organları tarafından yapılan açıklamada, ilk saldırının Paktia ilinin Jani Khel bölgesinde ABD askerlerini taşıyan zırhlı bir araca düzenlendiğini, yaşanan saldırı sonucunda 1 tankın tahrip edildiği 7 ABD askerinin de öldürüldüğü ifade edildi.

Diğer saldırının da yine aynı bölgede yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 ABD askerinin öldüğü, 2 askerin de yaralandığı açıklandı.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT